The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Porterhouse Blonde d'Aquitaine
Porterhouse van het Blonde d'Aquitaine rund.
Productinformatie
Wat is een Porterhouse steak?
Voor de liefhebber van grote, kwalitatieve steaks is er de T-vormige Porterhouse steak. Het vlees komt van tussen de ribben en zit nog aan het been. Dat been verdeelt de Porterhouse in 2 vleesdelen: entrecote en ossenhaas. The best of two worlds dus. Vaak wordt een Porterhouse over één kam geschoren met een T-Bone, maar dat is niet helemaal terecht. Het verschil tussen een T-Bone en een Porterhouse Steak zit ‘m namelijk in het formaat. Wil je de grootst mogelijke steak op tafel? Ga voor Porterhouse! Alle Porterhouse Steaks zijn T-Bones, maar andersom is dat zeker niet het geval. .
Porterhouse van Blonde d'Aquitaine
Deze Porterhouse Steak komt van de Blonde d'Aquitaine. Door Lantinga Sr. geselecteerde runderen van gepassioneerde (ja echt!) boeren uit de regio, waarmee wij vanuit de winkels al jarenlang samenwerken. Zij leveren uitsluitend vrouwelijke koeien en kalveren uit de regio. De dieren grazen zomers buiten in natuurgebieden en hun menu bestaat – naast vers gras – uit Lucerne (luxe gras met hoge voedingswaarden), mais, granen, aardappelen en een dagelijkse portie vitaminen en mineralen. De dieren hebben alle ruimte en worden met liefde verzorgd. Die respectvolle aanpak proef je in deze Porterhouse steak: het vlees is fijn van draad, botermals en heeft een authentieke rundvleessmaak. Zoals het vroeger al was en zoals het hoort te zijn...
Ingredienten
Butcher's Notes
Waarom ik dit stuk vlees zo kan waarderen? De rijke smaak van entrecote en de malse draad van ossenhaas kan toch elke slager bekoren? Bovendien is de ossenhaas bij Porterhouse nog nét even wat dikker dan de T-Bone. Hiervoor hoef je echt niet naar de USA. Onze Blonde d'Aquitaine runderen uit de directe regio levert authentiek en botermals rundvlees. Bij gelegenheid de Big Green Egg aan; ik vind het echt een feest!