Beef Teriyaki Spiesen naar recept van BBQ-Junkie

Bereidingswijze

BBQ-Junkie's Beef Teriyaki Spiesen

Als fervent BBQ-ers (jazeker!) volgen we BBQ-Junkie alweer een tijdje op de voet. Sterker nog: we voorzien hem regelmatig van mooie vleespakketten, waar hij zich vervolgens creatief mee uitleeft. Feest om te zien met hoeveel passie hij er de meest fijne BBQ-recepten mee maakt. De ene keer heel culinair, de andere keer gewoon lean&clean. Zoals deze Beef Teriyaki spiesen. Met de juiste ingrediënten is het zo gefixt. Het zit 'm in de combinatie! En heel eerlijk... en een goeie biefstukspies op de BBQ is natuurlijk altijd genieten. Dit keer dus op z'n Japans!

Teriyaki saus

Dol op teriyakisaus? Goed nieuws, zelf maken is echt appeltje eitje. Doe de sojasaus, mirin, Sake en honing in een steelpannetje en breng langzaam aan de kook. Blijf erbij om te voorkomen dat de boel aanbrandt. Laat een paar minuten pruttelen en haal vervolgens het pannetje van het vuur. Schep de verse teriyaki saus in een kom en laat volledig afkoelen. 

Snijd nu de biefstuk in 24 gelijke delen en voeg ze bij de Teriyaki saus. Dek af en laat een half uurtje staan. TIP: gebruik je houten spiezen? Leg ze dan een half uurtje voor het barbecueën in water, zodat ze vocht op kunnen nemen. Dit voorkomt dat de spiezen snel verbranden op de barbecue.

Biefstukspiesen op de BBQ

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 180 graden. In de tussentijd snijd je de achterkant van de lente ui en het stevige deel snijd je in drie gelijke stukken. De overige ui (het groene deel) snijd je in ringetjes. 

Pak nu de spiezen en biefstuk erbij en rijg 4 stukjes beef en 4 stukjes lente ui om en om op de spiezen. Leg ze op de BBQ en gril in zo'n 6 a 7 minuten rondom bruin (en het liefst een beetje krokant!). Leg de gegrilde spiezen op een mooie houten plank, lepel er nog wat extra teriyakisaus overheen en strooi de ringetjes lente ui er mooi omheen. Mocht je toevallig nog sesamzaadjes in de kast hebben, ook lekker erbij!

ENJOY!
Bekijk Biefstuk >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept