Bizon steak & eggs cowboy style

Bereidingswijze

Er wordt vaak gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Maar wil je echt de dag starten met een saaie kom muesli of yoghurt? Nou, echt niet.

Als je het doet, doe het dan goed. Steak & eggs zijn een Amerikaanse klassieker en kan prima als ontbijt (oké, niet elke dag doen), lunch of avondeten. Het is jouw feestje! Elke keer wanneer ik [Jeremy] dit eet voel ik mij een echte cowboy die om het kampvuur zit na een dag hard werken. En bizon tilt dit gerecht naar een heel ander niveau. Wat een mooie steak is dit. 

Bereidingswijze Bizon steak  Bizon steak

  • Steek de BBQ aan tot een temperatuur van 180C
  • Kook de roseval aardappels in een pan met heet water tot dat deze beetgaar zijn.
  • Zout en peper op de bizonsteak en grill deze af op de BBQ. Ongeveer 2 minutem aan elke kant of tot een kern van 52C is bereikt. Laat de bizon steak rusten omwikkeld in folie.
  • Plaats een gietijzeren pan op het vuur met wat olie en bak de aardappels goudbruin. Wanneer de aardappels bijna helemaal klaar is kunnen de eieren erbij.
  • Kies vooral hoeveel eieren je zelf wilt maar ik vind 3 eieren het perfecte aantal. Sluit de B BQ zodat de warmte beter verdeeld wordt en ook de bovenkant van je eieren gegaard worden.
  • Voeg nu je favoriete BBQ rub toe, dit is echt cowboy style dus wees niet bang om gedurfde smaken te gebruiken. Ik heb van Smack it spices “De last supper” rub gebruikt. Met koriander, dragon en koffie.
  • Wanneer de eieren gaar zijn, snijd de bizon steak en plaats deze heel even weer terug in de pan. Haal onmiddellijk de pan van het vuur en serveer direct. Een hele stoere en vooral lekkere manier om te ontbijten, maar oké, je kunt de bizonsteak ook als lunch of diner serveren ;-)

ENJOY!

 
Bekijk meer recepten