Char siu ribfingers met sticky pruimensaus

Ingredienten

500 gram Iberico ribfingers
1 potje Pruimensaus (Lee Kum Kee heeft een smakelijke)
2 el Honing
1 blokje Appel rookhout
Char Siu marinade
2 el Hoisinsaus
2 el Lichte sojasaus
1 el Donkere sojasaus
1 el Oestersaus
1 el Shaoxing rijstwijn (of droge sherry)
1 el Honing
1 el Bruine suiker
1 tl Chinese vijfkruidenpoeder
2 teentjes Knoflook, fijngehakt
1 tl Gemberpoeder of 1 cm verse gember, geraspt
Optioneel: rode kleurstof voor voedingsmiddelen voor de authenthieke rode kleur

Benodigdheden

  • BBQ Met deksel
  • Rooster
  • Kernthermometer
  • Mob kwast

Dit smakelijke gerechtje van @bbqmoods [Siebe Grijpma] combineert sappige Iberico ribfingers met een zelfgemaakte Char Siu marinade op basis van klassieke Aziatische smaken. Na het roken op lage temperatuur worden de ribfingers afgelakt met een pruimensaus met honing die heerlijk karamelliseert en de ribfingers echt sticky maakt. Het resultaat: kleverige, glanzende en smaakvolle ribfingers met een perfecte balans tussen zoet, hartig en een BBQ smaak. Maken?

Samenvatting

-       Bereiding op BBQ
-       Voorbereidingstijd 15 minuten
-       Marineren 3 uur tot hele nacht
-       Bereidingstijd: 1,5 uur

Voorbereiding rib fingers

  1. Maak de marinade: Meng alle ingrediënten voor de Char Siu marinade in een kom tot een egale saus. Voeg eventueel een beetje rode kleurstof toe voor de authentieke look. Een makkelijk alternatief dat zeker ook goed smaakt is een kant en klare Char Siu marinade van de toko.
  2. Marineer de ribfingers: Doe de Iberico ribfingers in een ziplockzak of schaal, giet de marinade erover en zorg dat alles goed bedekt is. Laat minimaal 3 uur marineren, bij voorkeur een hele nacht in de koelkast.

char siu ribfingers

Bereiding rib fingers

  • Verwarm de BBQ voor: Stel je BBQ in op 150°C en indirecte hitte. Voeg een blokje appelhout toe voor een milde rooksmaak.
  • Plaats de ribfingers: Haal de ribfingers uit de marinade, dep ze een beetje droog en leg ze op het rooster, indirect. Sluit de deksel en rook ze ongeveer 1 uur en 15 minuten, tot ze mooi gekleurd en bijna gaar zijn.
  • Maak de aflaksaus: Verwarm de pruimensaus in een pannetje en voeg 2 eetlepels honing toe. Roer goed door tot een gladde, warme saus.
  • Aflakken: Bestrijk de ribfingers royaal met de warme pruimensaus en sluit de BBQ nog 15 minutenzodat de saus kan karamelliseren. Herhaal dit nog een keer, zodat je een dikke, sticky laag krijgt.
  • Haal de ribfingers van de BBQ.

char siu ribfingers

Serveren char siu ribfingers

Serveer de ribfingers op een mooie schaal. Je kunt er voor kiezen om ze in tweeën te snijden zodat je bite size stukjes hebt. Serveer de resterende warme pruimensaus erbij als dipsaus – perfect voor die extra zoete kick! Deze ribfingers combineren geweldig met gestoomde rijst, gegrilde paksoi of ingelegde komkommer voor een frisse tegenhanger.

ENJOY!

char siu rib fingers


Meest gekocht
gepaneerde schnitzel livar Gepaneerde schnitzel LIVAR
check-circle Morgen in huis
5,99
Iberico braadworst chorizo
check-circle Morgen in huis
10,99
Pulled pork LIVAR kant-en-klaar Pulled pork LIVAR kant-en-klaar
check-circle Morgen in huis
14,99