Flank Steak rol (naar recept Jord Althuizen)

Bereidingswijze

Flank Steak, ook wel bekend als Bavette de Flanchet, is supersmaakvol vlees en plat uitgesneden ook perfect om rolletjes van te maken. In Amerika noemen ze opgerolde happen, zoals gevulde wraprollen, ook wel pinwheels. Dat is dan ook de naam van het recept waarop deze vleesrol is geinspireerd: Flank Steak Pinwheels uit het No Worries BBQ boek van Jord Althuizen. Wij hielden 'm alleen ietsjes simpeler en maakten 'm klaar op de braai, maar leef je vooral uit op welke BBQ dan ook en vergeet  niet om gebruik te maken van je kernthermometer. 

Voorbereiding Flank Steak rol

Blancheer de spinazie even kort in kokend water en laat direct afkoelen in koud water. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en laat vervolgens goed uitlekken. Leg de flank steak plat neer (bijvoorbeeld op snijplank of werkblad) en snijd met een scherp mes over de gehele lengte doormidden, zodat je hem kunt openvouwen. Als het goed is heb je dan een grote lap plat vlees die je kunt beleggen en oprollen. De basis voor je pinwheels! 

Kruid nu je flank steak met grof zout en versgemalen zwarte peper en verdeel vervolgens de parmaham, mozzarella, zongedroogde tomaat, basilicum en uitgeknepen spinazie over het vlees. Druk nu goed aan en rol de steak voorzichtig op. Knoop je flank steak rol nu met slagerstouw op 4 plaatsen vast. Steek bij elk touwtje kruislings 2 spiezen door het vlees. 

Je kunt er nu voor kiezen om het de flank steak rol in 4  plakken (tussen de touwtjes en spiesen door) te snijden, maar je kunt de rol natuurlijk ook in zijn geheel grillen. Wij kozen voor het tweede en hebben de flank steak rol pas na bereiding gesneden. 

Flank steak rol op de BBQ

Verhit een BBQ op direct grillen tot een temperatuur van 200 graden is bereikt. Bestrooi de flank steak nogmaals met zout en zwarte peper en grill vervolgens kort op de bbq tot de mozzarella is gesmolten en de steak een kerntemperatuur heeft bereikt van ongeveer 54 graden. 

Snijd vervolgens in 4 rollen en klaar zijn je pinwheels! 

 

 

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept