Op werkdagen kun je bij The Butchery kiezen voor same day delivery. Dat betekent dat als je vóór 11.00 bestelt, dezelfde avond je bestelling nog wordt bezorgd. Je kiest zelf je leverdag én je kunt kiezen tussen dag- en avondlevering. Handig, want zo kun je altijd een moment kiezen om je frozen vlees pakket aan te nemen!
Op de afrekenpagina staat automatisch het snelste levermoment geselecteerd. Mocht je onverhoopt niet thuis zijn of je bestelling liever op een andere dag ontvangen, dan kan je via de kalender in de check-out gemakkelijk een andere leverdag kiezen. Naast het kiezen van de leverdag, heb je ook keuze in het levermoment: 's avonds of overdag.
Bij besteding vanaf €100 versturen we je bestelling helemaal gratis! Vanwege duurzaamheid, maar ook de hoge kosten van frozen delivery, vragen we bij bestellingen onder €50 een bezorgvergoeding van €12,95. Tussen de €50 en €100 zijn de bezorgkosten €8,95.*
*Bezorginformatie geldt voor levering in Nederland & Vlaanderen.
Wist je dat als je een account bij ons aanmaakt, dat je automatisch meespaart in ons loyaliteitsprogramma? Zo spaar je gemakkelijk gratis producten bij elkaar! Elke €10 die je besteedt is 3 beefcoins waard en bij besteding van €200 krijg je 100 bonus beefcoins! Zo gaat dat wel heel hard..
> Elke € 10 bij een bestelling: 3 Beefcoins > Inschrijven nieuwsbrief: 2 Beefcoins
We zijn weer op de Spaanse tour met dit prachtige stuk vlees van het Iberico varken. Eén van de bekendste varkens van de wereld, en niet voor niets! Daarom heb ik speciaal om dit stuk vlees te vieren, een mooi recept bedacht die goed in de spaanse vibes passen. Nou ja, het is eigenlijk meer Latijn Amerikaans, maar dat is ook Spaans talig toch.
Bereiding Iberico Presa
De Iberico Presa komt van het deel tussen de nek en de schouder. Het is de bal (presa) op de lomo (varkensfilet). De lomo wordt namelijk precies tot de nek weggehaald en de Presa is dus een op zichzelfstaand stuk vlees met een mooie marmering en geheel eigen smaak. Een spectaculair braadstuk, maar best dik en niet al te lang. Het is daardoor niet ideaal om op te rollen. Dat is gelukkig eenvoudig op te lossen door het vlees zelf dunner en langer te snijden. Dat doen we door het vlees in te snijden vanaf de zijkant tot bijna de andere kant, waarna je hem plat kan leggen. Hij is nu de helft dunner en twee keer zo lang. Ideaal om op te rollen dus.
Rub het vlees nu aan één kant met Spanish Delight rub. Let op, niet te dik. In de kaas zit ook behoorlijk wat zout, dus let een beetje op.
Draai het vlees om en beleg met Klein gesneden chipotle pepers en adobo saus. Als je het lekker pittig wilt, doe je er lekker veel op. Als het je alleen een beetje om de smaak gaat doe je er minder op.
Op de Chipotle pepers maak je een laagje van Serrano ham. Daar bovenop plaats je cheddar kaas (zoveel je wilt) en daar bovenop leg je wat klein gesneden zoete paprika.
Rol de Presa nu op, en bind vast met slagerstouw. Bedenk daarbij hoe dik je de stukken wilt hebben en gebruik die afstand voor de touwtjes. Tussen de touwtjes snijden we plakken van de rollade.
Nadat je mooie dikke plakken hebt gesneden, is het tijd om de barbecue aan te steken. De barbecue mag lekker heet, zodat we hot and fast kunnen grillen. Het klinkt voor zoiets met zoveel kaas natuurlijk ideaal om in de pan de maken vanwege het smeltend kaas, maar geloof me, dit is ook heerlijk direct op het grillrooster. En doordat je zo snel grillt, zullen de rollade plakken niet leeglopen met kaas. Maar gebruik hiervoor wel een gietijzeren rooster zodat de kaas krokant kan bakken op het gietijzer. Heb je geen gietijzeren rooster, dan raad ik aan om het wel te bakken in de pan.
Grill nu de rollade plakken op de grill (of in de pan) tot het heerlijk gekleurd is aan beide zijden. Ongeveer 2,5/3 minuten per kant. Als de Presa van binnen nog een heeel klein beetje rossig is, is dat niet erg. We hebben hier te maken met kwaliteit varkensvlees.
Eet smakelijk!
Recept delen
Voor 11.00u besteld, dezelfde avond in huis
Geleverd tussen 17.00 - 22.30 (ma-vr)
100% tevredenheidsgarantie