• 9.6
  •  085 - 040 8044
  • Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
  • Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
  • Kies zelf je leverdag

Presa Iberico

Presa van het Spaanse Iberico varken.

Lees meer
Land van Herkomst
Spanje
Opslagconditie
Diepvries / Quickfrozen
Beschikbaarheid
Niet op voorraad
Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
 • Kies zelf je leverdag
 • Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
 • Gratis verzending v.a. € 75,00

Productinformatie

Wat is een Presa?

Presa Iberico is prachtig doorregen varkensvlees uit het zuiden van Spanje. Presa komt van het deel tussen de nek en de schouder. Het is de bal (presa) op de lomo (varkensfilet). De lomo wordt namelijk precies tot de nek weggehaald en de Presa is dus een op zichzelfstaand stuk vlees met een mooie marmering en geheel eigen smaak. Een spectaculair braadstuk!

Presa Iberico

Deze Presa komt van het Iberico varken - oftewel: Cerdo Ibérico -   afkomstig uit het zuiden van Spanje. Iberico is één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. De dieren leven buiten en eten eikels, grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan. Het echte afmesten begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de kurk- en steeneiken uit de omgeving vallen. Want juist die eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten de Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. Het vlees van Ibérico varkens is kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Preso Iberico is onmiskenbaar een heel indrukwekkend stuk vlees.


Butcher's Notes

Oooooh hier kan ik echt zo ontzettend van genieten. Doordat Iberico varkens heel veel eikels eten in de herfst, hebben ze een karakteristieke, kruidige smaak. Dit braadstuk is dus echt supermooi vlees voor fijnproevers en een must-try voor liefhebbers. Heerlijk!


Wat vind je van dit product?