Presa Iberico

Wat is een Presa?

Presa Iberico is prachtig doorregen varkensvlees uit het zuiden van Spanje. Presa komt van het deel tussen de nek en de schouder. Het is de bal (presa) op de lomo (varkensfilet). De lomo wordt namelijk precies tot de nek weggehaald en de Presa is dus een op zichzelfstaand stuk vlees met een mooie marmering en geheel eigen smaak. Een spectaculair braadstuk!

Presa Iberico

Deze Presa komt van het Iberico varken - oftewel: Cerdo Ibérico -   afkomstig uit het zuiden van Spanje. Iberico is één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. De dieren leven buiten en eten eikels, grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan. Het echte afmesten begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de kurk- en steeneiken uit de omgeving vallen. Want juist die eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten de Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. Het vlees van Ibérico varkens is kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Preso Iberico is onmiskenbaar een heel indrukwekkend stuk vlees.

Meest verrassend lekker stuk vlees dat ik dit jaar gebbqed en gegeten heb. Via het Smokey goodness boek leren kennen. Voor mij volledig nieuw. De smaak, ongelooflijk. De speciale structuur van het vlees zelf. Suuuuper!
Review door |

Schrijf een review

Schrijf een review. Log in of maak een account.

Presa Iberico

Schrijf een review
Presa van het Spaanse Iberico varken.

check-circle Morgen in huis
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 75,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt