Close
Gratis burgers
Nieuw hier? Join ons loyaliteitsprogramma The ButcheryClub, ontvang 4 gratis USA Black Angus burgers én spaar automatisch voor gratis producten.
*Geldig op bestellingen v.a. €75
Loading...
Door je in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.
The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.

The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.

Lees meer.

Automatisch Sparen voor Gratis Producten? | Lees Meer

  • 9,5
    •  085 - 040 8044
    • Voor 11u besteld, zelfde avond in huis*
    • Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
    • Kies zelf je leverdag
Nav activeren
Waar ben je naar op zoek?
Geavanceerd zoeken
    • Land
    • Nederland
    • België
    • Taal
    • Nederlands
    • Vlaams
Winkelwagen
  • Inloggen
Menu
  • Aanbiedingen
  • Steaks & Roasts
    • Classic steaks
      • Ribeye
      • Entrecote
      • Tournedos
      • Ossenhaaspuntjes
      • Chateaubriand
      • Beef Wellington
      • Kogelbiefstuk
    • Big steaks
      • Cote de Boeuf
      • Cote a l'os
      • T-bone / porterhouse
      • Tomahawk
      • Picanha
      • Bavette
      • Flank steak
      • Flat iron steak
    • Roasts
      • Ribeye Roast
      • Entrecote Roast
      • Pork Roast
      • Rosbief
      • Tri tip roast
      • Prime Ribroast
      • Lamsbout
    • Special steaks
      • Diamanthaas / Jodenhaas
      • Skirt steak
      • Longhaas / onglet
      • Denver Steak
      • Wagyu steaks
      • Iberico steaks
  • BBQ
    • Hot & Vlot
      • Sate en spiesen
      • Worst
      • Hot & vlot
      • Rib fingers
      • BBQ Croquetten
      • Vis en schaaldieren
      • Exotisch
    • Low & Slow
      • Spareribs
      • Short ribs
      • Brisket
      • Pulled pork / pulled meat
      • Procureur
      • Boston butt
      • Buikspek
    • Aan het spit
      • Hele kip
      • Porchetta
      • Racks
      • Beenham
      • Ossobuco
      • Vlees roken
  • Burgers
  • Dagelijks
    • Hardlopers
      • Gehakt
      • Kipfilet
      • Schnitzel
      • Karbonade
      • Braadworst
      • Slavink
      • Speklapjes
      • Gehaktballen
    • Specials
      • Cordon Bleu
      • Varkensfilet
      • Biefstuk
      • Varkenshaas
      • Vleespakket
      • Kip & Gevogelte
      • Lamsvlees
      • Croquetten
      • Wokken
    • Braden & Stoven
      • Sukadelappen
      • Riblappen
      • Rollade
      • Stoven
      • Braadstuk
      • Soepvlees
      • Orgaanvlees
  • Culinair
    • GIFTS
      • Gifts tot €100
      • Gifts €100 - €150
      • Gifts €150+
      • Giftcards
    • Bij de borrel
      • Worsten
      • Salami's
      • Meat Pie's
      • Pancetta
      • Croquetten
    • Kant & Klaar
      • Vleesgerechten
      • Soepen
    • Italian Deli
      • Pasta & pastasauzen
      • Risotto & bouillon
      • Olie & Aceto
      • Truffel & kruiden
    • Rubs & kruiden
      • Rubs
      • Spiceblends
      • Dippers & sauzen
    • Wijn & bier
      • Rode wijn
      • Witte wijn
      • Blush & Bubbels
    • Feestdagen
      • Gourmet
      • Rollades
      • Wild
      • Kalkoen
  • Vleesrassen
    • Rund
      • Black Angus
        • Black Angus USA
        • Black Angus CAN
        • Black Angus AUS
        • Black Angus NZL
        • Black Angus POR
      • Wagyu
        • Wagyu JAP
        • Wagyu AUS
      • Charra ESP
      • Aberdeen Angus URU
      • Hereford ARG
      • Rubia Gallega ESP
      • Avilena Negro Iberica ESP
      • Romagnola ITA
      • Chianina Flaminio ITA
      • Arouquesa POR
      • Simmentaler AUT
      • Holstein NLD
      • Limousin NLD
      • Blonde d'Aquitaine NLD
    • Varken
      • LIVAR scharrelvarken NLD
      • Cerdo Iberico ESP
      • Mangalitza NLD
      • Duroc d'Olives BEL
      • Duke of Berkshire BEL
      • Porc au Grain FRA
    • Kip/Kalkoen
      • Scharrelkip NLD
      • Label Rouge FRA
      • Polderhoen NLD
    • Kalf
      • Blonde d'Aquitaine kalf
    • Lam
      • Texelaar NLD
      • Lam NZL
      • Lam Agnei Iberico ESP
    • Wild
      • Wild
      • Vis en schaaldieren
  • Asian
    • All Asian
    • Shabu Shabu
    • Korean BBQ Yakiniku Teppanyaki
    • Yakitori
  • ButcheryClub
    • BUTCHERY CLUB SHOP
    • RECEPTEN
    • BLOG
    • ACADEMY
    • CONTACT
  • Land & taal
      • Land
      • Nederland
      • België
      • Taal
      • Nederlands
      • Vlaams

Gochujang Karubi Short Ribs

Bereidingswijze

Gochujang Karubi short ribs, ofewel: Korean short ribs in een korean marinade. Want Gochujang - zeg: goo-sjoe-djeng - is een chilipasta die perfecte basis vormt voor een pittig/zoete marinade. De pasta bevat naast rode pepers namelijk ook kleefrijst en gefermenteerde sojabonen wat zorgt voor een zoetje en een ietwat sticky bite.

Tip: als je toch al gochujang in huis hebt gehaald [verkrijgbaar in veel supermarkten en anders zeker weten bij de toko]: je maakt hier ook heerlijke spicy mayo mee! Heerlijk bijvoorbeeld als sausje bij zoete aardappelen!

Maar nu eerst de short ribs naar recept van BBQ Junkie. De short ribs zelf zijn echt zo klaar, maar voor het marineren moet je echt even de tijd nemen!

 

Bereidingstijd: 10 minuten
Marineren: 6-12 uur

Voorbereiding Marinade Karubi shortribs

Voor dit recept beginnen we met de marinade, want de Karubi short ribs mogen 6-12 uur marineren. Neem voor de marinade een ruime mengkom en doe hier alle ingrediënten in [m.u.v. lente ui en vlees]. Meng goed door elkaar en giet de marinade vervolgens in een ziplock zak.

Haal de shortribs uit de verpakking en controleer ze op loshangende stukjes vlees en vet. Snijd dit indien nodig weg en voeg het vlees daarna toe aan de marinade.

Druk nu zo veel mogelijk lucht uit de zak voor je hem afsluit. Masseer de marinade goed in de short ribs en leg de zak in de koeling. Marineer het vlees nu zo'n 6 tot 12 uur, waarbij je de marinade om de 2 uur even in het vlees masseert.

Tip

De short ribs hebben met deze marinde een lekkere bite na de bereiding. Wil je het vlees iets zachter hebben? Voeg dan het laatste half uur van het marineren het sap van een halve limoen toe aan de marinade en het vlees.

Karubi ribs op de BBQ 

Na 6 tot 12 uur marineren is het tijd om de BBQ aan te steken. Ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 230 tot 250 graden. Haal ondertussen het vlees uit de zak en leg het op een bord, tot je klaar bent om te grillen.

Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de shortribs op het rooster. Gril de plakken vlees 3 minuten per kant, tot beide zijden zijn voorzien van een mooie grillstreep.

Haal de gochujan short ribs nu weer van de BBQ en leg ze op een serveerplank of bord. Snijd de lente uitjes vervolgens in dunne ringen en bestrooi de short ribs hier mee. Serveer daarna direct. 

ENJOY!

Recepten

Ingredienten

(2-4)
500 gram Karubi (Korean BBQ) shortribs zonder been Black Angus
3 tenen knoflook
2 el sojasaus
2 el Gochujang Pasta
2 lente uitjes
1 el ketjap manis
1 el donkere basterdsuiker
1 el sesamolie
 
Overige Benodigdheden  
  BBQ
  Ziplock zak
   

ALGEMEEN

    • Algemene Voorwaarden
    • Verzending en bezorging
    • Betalen
    • Privacy & Cookiebeleid
    • Retourneren
    • Garantie
    • Klachtenprocedure
    • Inloggen

Top categorieen

  • BBQ vlees
  • Wagyu
  • Ribeye
  • Burgers
  • Brisket
  • Spareribs
  • Short ribs
  • Picanha
  • Cote de boeuf

The Butchery

  • Over The Butchery
  • Online vlees bestellen
  • Dierenwelzijn Garantie
  • Vleespakketten 
  • Webshop
  • Recepten
  • Blog
  • Academy
  • Contact

Wil je niks missen?

Aanbiedingen, BBQ trends, recepten en parels uit ons assortiment? Laat je mailadres achter en zorg dat je niks mist!

 

 

9,5 Kiyoh
773 beoordelingen
Trunkrs

Follow The Butchery

Copyright © 2022 The Butchery