Gochujang Karubi Short Ribs
Bereidingswijze
Gochujang Karubi short ribs, ofewel: Korean short ribs in een korean marinade. Want Gochujang - zeg: goo-sjoe-djeng - is een chilipasta die perfecte basis vormt voor een pittig/zoete marinade. De pasta bevat naast rode pepers namelijk ook kleefrijst en gefermenteerde sojabonen wat zorgt voor een zoetje en een ietwat sticky bite.
Tip: als je toch al gochujang in huis hebt gehaald [verkrijgbaar in veel supermarkten en anders zeker weten bij de toko]: je maakt hier ook heerlijke spicy mayo mee! Heerlijk bijvoorbeeld als sausje bij zoete aardappelen!
Maar nu eerst de short ribs naar recept van BBQ Junkie. De short ribs zelf zijn echt zo klaar, maar voor het marineren moet je echt even de tijd nemen!
Bereidingstijd: 10 minuten
Marineren: 6-12 uur
Voorbereiding Marinade Karubi shortribs
Voor dit recept beginnen we met de marinade, want de Karubi short ribs mogen 6-12 uur marineren. Neem voor de marinade een ruime mengkom en doe hier alle ingrediënten in [m.u.v. lente ui en vlees]. Meng goed door elkaar en giet de marinade vervolgens in een ziplock zak.
Haal de shortribs uit de verpakking en controleer ze op loshangende stukjes vlees en vet. Snijd dit indien nodig weg en voeg het vlees daarna toe aan de marinade.
Druk nu zo veel mogelijk lucht uit de zak voor je hem afsluit. Masseer de marinade goed in de short ribs en leg de zak in de koeling. Marineer het vlees nu zo'n 6 tot 12 uur, waarbij je de marinade om de 2 uur even in het vlees masseert.
Tip
De short ribs hebben met deze marinde een lekkere bite na de bereiding. Wil je het vlees iets zachter hebben? Voeg dan het laatste half uur van het marineren het sap van een halve limoen toe aan de marinade en het vlees.
Karubi ribs op de BBQ
Na 6 tot 12 uur marineren is het tijd om de BBQ aan te steken. Ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 230 tot 250 graden. Haal ondertussen het vlees uit de zak en leg het op een bord, tot je klaar bent om te grillen.
Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de shortribs op het rooster. Gril de plakken vlees 3 minuten per kant, tot beide zijden zijn voorzien van een mooie grillstreep.
Haal de gochujan short ribs nu weer van de BBQ en leg ze op een serveerplank of bord. Snijd de lente uitjes vervolgens in dunne ringen en bestrooi de short ribs hier mee. Serveer daarna direct.
ENJOY!