Iberico Rib Fingers van de BBQ

Bereidingswijze

Ze zijn momenteel mateloos populair: rib fingers van het befaamde Cerdo Iberico. Iberico rib fingers dus, ook wel bekend als carne de costilla. Ribfingers zijn mooi gemarmerde stukjes vlees die op speciale wijze één voor één worden versneden uit de ribben van het Ibérico varken. Het vlees is het overblijfsel van het karkas waar de filet van is gesneden. Tussen die ribben blijft prachtig vlees over dat in Spanje dus vakkundig wordt versneden tot rib fingers. Een ware BBQ hit die inmiddels door het grote publiek is ontdekt.  @balkonbbq maakte met onze rib fingers een heel fijn BBQ gerecht en die delen we natuurlijk maar wat graag met je. Fotocredits tevens naar @balkonbbq!

Voorbereiding Iberico Rib Fingers

Leg de Iberico Ribfingers in een kom en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Rub de Ribfingers in met een dunne laag BBQ Rub. Balkon BBQ gebruikte hiervoor de All Purpose BBQ Rub van Grate Goods, maar wij gingen voor de All Purpose Fast & Flavoured van No Rubbish. Kies dus vooral je favoriete BBQ rub,zorg dat alle Ribfingers goed bedekt zijn, dek vervolgens de kom af en laat de rub ongeveer 2 uur intrekken in de koelkast.

Bereid in de tussentijd de BBQ voor op indirecte warmte met een temperatuur van 110-120°C.

Bereiding Ribfingers

BBQ op temperatuur en de rib fingers 'klaar voor de grill'? Leg dan nu het appelrookhout tussen de kolen. Leg de rib fingers op het roosten en laat ongeveer 2 uur garen. Haal daarna van de BBQ, lak met een BBQ saus en leg nog een half uur terug op de BBQ. De Ribfingers zijn perfect als je met een prikker of een thermometer zonder moeite door het vlees kan glijden.

ENJOY!
> Rib fingers bestellen

 

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept