SPAARPUNTEN AL INGELEVERD?  | Lees Meer

Iberico Rib Fingers Babi Pangang Style

Bereidingswijze

Met alleen een beetje peper en zout, misschien wat knoflook en een beetje rook zijn Iberico rib gingers al erg lekker, maar verandering van spijs doet eten en deze babi pangang style variant is echt top! Een Chinese afhaalklassieker, maar dan van je eigen BBQ! Heerlijk om te serveren bij een bord nasi of bami, maar ook heerlijk voor bij de borrel!

Voorbereiding babi pangang rib fingers

De bereiding van deze rib fingers begint met het kruiden van het vlees. Doe dit minimaal 4 uur van te voren, maar nog liever de avond van te voren.

Voor het kruiden van de rib fingers maak je een zogeheten dry rub. Neem hiervoor 1 eetlepel donkere basterdsuiker, het 5 spice poeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder, de gemalen komijn en de peper en het zout en meng dit met elkaar tot een rub.

Haal nu de Iberico Rib Fingers uit de verpakking en doe ze in een mengkom. Strooi de zojuist gemaakte rub over het het vlees en hussel door elkaar tot alle ribfingers voorzien zijn van een laagje rub.

Doe de ribfingers nu in een ziplock zak of afsluitbare bak en zet in de koeling voor minimaal 4 uur, maar nog liever een nachtje.

Bereiding babi pangang rib fingers

Voor de bereiding van de rib fingers heb je ongeveer 2,5 uur nodig. Haal de ribfingers een half uurtje voor je ze op de BBQ wil leggen uit de koeling.

Steek vervolgens de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 110 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Bepaal dan of je rookhout wil gebruiken bij de bereiding en voeg dit al dan niet toe. Een beetje appelhout of kersenhout past goed bij deze rib fingers, maar gebruik niet te veel. Leg nu de Iberico Ribfingers op het rooster en sluit de BBQ met deksel. Gaar de rib fingers low & slow voor 2 uurtjes.

Zet ondertussen een klein pannetje op laag vuur, voor de glaze waarmee je de rib fingers straks gaat bestrijken. Doe de chilisaus, de overgebleven eetlepel basterdsuiker en de 2 eetlepels ketjap manis in het pannetje en verwarm de ingrediënten tot de suiker is opgelost. Haal de pan dan weer van het vuur en schenk de glaze in een kommetje om af te koelen.

Liggen de Rib Fingers 2 uur op de BBQ? Dan is het tijd om ze te voorzien van de glaze. Neem hiervoor je kommetje met glaze en een bastingkwast mee naar de BBQ en bestrijk de rib fingers rondom met de glaze. Sluit de BBQ weer met de deksel en gaar de rib fingers 15 minuten. Bestrijk de ribfingers dan nog eens met een laagjes glaze en laat ze nog een laatste 15 minuten garen, met de deksel op de BBQ.

Na in totaal 2,5 uur op de BBQ mogen de Babi Pangang Style Rib Fingers van de BBQ en is het tijd om te eten. Serveer ze als snack bij de borrel, of bijvoorbeeld bij een lekker bord nasi of bami, uiteraard met wat atjar en optioneel met een lekkere Babi Pangang saus. 

ENJOY!

Ribfingers bestellen >>