Kalfswangen sous vide gegaard

Ingredienten

6-8 personen
2kg Kalfswangen
Knoflookpoeder
2 takjes Tijm
1 takje Rozemarijn
3 tenen Knoflook
200gr Boter
Flinke scheut olijfolie.
Zout & peper

Bereidingswijze

 
Eén van de meeste waanzinnige en smaakvolle stukken vlees op aarde zijn ongetwijfeld wangen. Zo smaakvol en zo zacht van structuur. Echt een feestje!

Varkens-, runder-, kalfs en zelfs kabeljauw wangen zijn niet alleen easy om te maken, maar ze smaken fantastisch. Een echte chef’s favorite met een hele fijne structuur. 
 
Ik combineer graag het smoken op de BBQ met het langzaam garen van een sous vide apparaat. 

Bereidingswijze Kalfswangen

  • Een zeer easy gerecht maar het schoonmaken van die krengen is wel even een ding. Wangen zitten namelijk vol taaie stuken en vliezen.
  • Gebruik een scherp mes en verwijder de vliezen aan de buitenzijde van de wangen.
  • Bestrooi rijkelijk met zout, peper en knoflookpoeder. Dit noemen ze in de BBQ wereld simpelweg SPG. Salt, pepper garlic.
  • Plaats in de BBQ of oven op 135C. Ik heb ze zelf gegaard op mijn Big Green egg en gezorgd voor indirecte hitte.
  • Laat de wangen zo'n 3 uur lang garen of totdat ze mooi gaan bijkleuren. Dit zal makkelijker gaan op de BBQ vanwege de rook die komt van de houtskool.
  • Verzamel de wangen bij elkaar en plaats in een vacumeerzak met de boter, olijfolie, knoflooktenen en kruiden.
  • Laat langzaam zakken in het water en gaar je kalfswangen 12 uur lang op 82C
  • That's it, kost wat tijd, maar verder weinig moeite!
De wangen zullen boterzacht zijn, vol van smaak en zodra je de vacumeerzak openmaakt ruikt heel jouw woning naar de Provence. En wie wil dat nou niet?

ENJOY!