Kip van het spit a la BBQ Junkie

Bereidingswijze

Wel eens kip aan het spit geprobeerd? Als fervent BBQ'er absoluut iets dat je eens gedaan moet hebben. Er gaat namelijk niks boven een heerlijk kruidig kippetje van de rotisserie. Met het juiste braadspit tover je je BBQ namelijk eenvoudig om tot rotisserie. Handig toch? En waanzinnig lekker!

Voorbereiding kip van het spit

Een goede voorbereiding is het halve werk. Kwalitatieve kip is wat ons betreft essentieel voor een fijn eindresultaat. Maar dat spreekt wellicht voor zich. Haal de kip vast uit de koeling en zorg ervoor dat je boter op kamertemperatuur is. Meng deze vervolgens met de BBQ rub, zodat een soort kruidenboter ontstaat. Wij gebruiken graag de rubs van No Rubbish, maar je kunt ook zelf een rub maken of je eigen favoriet gebruiken!

Nu gaan we de kip letterlijk onder de huid om ruimte te creëren tussen het vel en het vlees. Ga aan een open kant met je vingers onder de huid en maak deze los van het vlees. Je zult niet overal bij kunnen komen en forceer dit ook niet, want de huid mag niet scheuren! Verdeel nu waar mogelijk de boter met BBQ rub onder het vel van de kip en smeer de buitenkant vervolgens in met de andere helft van de rub. Zet de kip even aan de kant. 

Bereiding Kip aan het spit

Steek de BBQ nu aan en ga voor een temperatuur van zo'n 150 graden (directe hitte). Wanneer deze op temperatuur is, schuif je de kip op het spit. Zet vervolgens met klemmen vast, plaats het spit op je BBQ en zet de rotisserie aan. Je zou  eventueel rookhout kunnen toevoegen, maar dat is persoonlijk. Gaar de kip nu zo'n 75 minuten, maar meet tussendoor de kerntemperatuur. Breng in eerste instantie naar 65 graden. Kip op temperatuur? Pak dan de BBQ saus en bastingkwast erbij en bestrijk de kip rondom met BBQ saus. Sluit het deksel nogmaals en gaar de kip verder naar een kerntemperatuur van 72 graden. Haal van het spit, laat nog zo'n tien minuten rusten en klaar is je kippetje van het spit! Kind kan de was doen, kost alleen wat tijd!

ENJOY!
> Hele Kip Bestellen

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept