Lamsracks met groene kruidenkorst

Bereidingswijze

Lam is niet reuzepopulair in Nederland en ik heb eerlijk gezegd geen idee waarom. In Engeland waar ik [Jeremy] ben opgegroeid is lam gigantisch populair en dat is niet zo gek eigenlijk.
 
Mals vlees, mooi vet, vol van smaak. What’s not to love? Vaak geven mensen aan dat ze lam niet lusten door de typische smaak. Alsof je de stal kan proeven word weleens gezegd!
 
Deze smaak komt niet voor in de lambs rack. Het smaakt veel zachter en meer als een heerlijke steak. Het is niet cheap maar wel een hele veilige eerste stap naar het leren waarderen van lamsvlees.

Bereidingswijze groene kruidenkorst

Plaats alle ingrediënten in een blender en mix… ja serieus zo simpel is het. Dit receptuur vraagt wel om een beetje flexibiliteit. We willen een knal “Hulk groene” korst hebben. Blijf dus blenden tot dit gelukt is. Als het niet groen genoeg wordt? Meer peterselie. Te nat? Meer broodkruim. Leg de knalgroene kruidenkorst apart weg in een bakje en bewonder de prachtige groene kleur en ook hoe verdomd simpel dit recept is.

Bereidingswijze Lamsracks

Zorg dat je BBQ aangestoken is en een temperatuur heeft van zo'n 220C. Op de lam zit een vlies en wat vet. Het vet op de botten mag je er aan laten zitten, maar de vliezen op het vlees moeten met een scherp mes worden weggesneden. Dit blijft taai en niet lekker om te eten. Wees genereus met de zout en peper en plaats de lamsracks op de BBQ. We willen niet de lam helemaal doorgaren. Wat wij nu willen is kleur. Zorg dat alle kanten mooie bruin zijn geworden en haal dan het vlees van de bbq af.
 
Stook nu de BBQ iets hoger op naar 250C. Breng met een kwast een laag mosterd aan op de lamsracks. En dan bedoel ik helemaal volledig bedekken. Doe dit terwijl het vlees nog heet is, zo word de smaak beter opgenomen.
Nu komt het leukste gedeelte: rol de lam door de kruidenkorst heen, gebruik je handen om het zachtjes aan te deppen en alle kanten te bedekken. Nu kan de lam terug op de BBQ met als doel om de kruidenkorst krokant te krijgen. Dit heeft niet lang nodig. Ik eet mijn lam altijd medium/rare dus ik ga voor 56C interne temperatuur. Een kernthermometer is dus wel handig!
Wanneer dit bereikt is, laat het vlees dan minimaal 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
 
Dit gerecht kan je met heel veel side dishes combineren, zelf vind ik het heerlijk met truffle gnocchi.

ENJOY!
Bekijk alle racks >>
Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept