Loaded fries met pulled beef en wasabi mayo
Een goed gerecht kan soms zo simpel zijn. Kwestie van de juiste ingrediënten combineren. Zo maak je met meat toppings een vrij standaard gerecht, ineens heel bijzonder. Niet voor niets is een kapsalon wereldberoemd in Nederland. Maar loaded fries (of burgers of nachos of braadworst of wat je maar wilt loaden) maak je supereenvoudig thuis en wel precíes met de ingrediënten die je zelf lekker vindt. Robert van Dijk van @vurigekolen topte zijn friet af met pulled beef, lente ui, krokante ui, wasasbi mayo en crispy chili olie. Perfect voor lazy sundays of 'brakke dagen'.
Bereidingswijze loaded fries
- Friet bereiden
Bak of frituur de friet goudbruin en krokant volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi ze direct daarna met een beetje zout. Vers, oven, airfryer of frituur: het is allemaal goed. - Pulled beef opwarmen
Verwarm de pulled beef in een pannetje of magnetron volgens de instructies. Zorg dat het goed warm en sappig is. Easy peasy! - Opbouwen
Verdeel de friet over twee diepe borden of kommen. Schep hier de warme pulled beef overheen. - Toppings toevoegen
Garneer met lente-ui, krokante uitjes, een drizzle wasabimayonaise en een lepeltje crispy chili oil. Voeg eventueel extra mayo of chili oil toe naar smaak.
Zelf wasabimayonaise maken
Wasabimayo kun je kant-en-klaar kopen, maar ook eenvoudig thuis even maken. Dan kun je hem zo pittig maken als je zelf wilt. Meng 3 el mayonaise met 1–2 tl wasabipasta (naar smaak) en een kneepje citroensap en klaar is je mayo.
Wil jij dit receptje maken en ben je benieuwd naar meer toppings [pulled pork, Korean short ribs, Texas brisket en meer...]