Mac and cheese met kipdijfilet
Oké, echt caloriearm is deze macaroni schotel niet, maar mán, wat een klassieker is dit. Robert van Dijk van @vurigekolen maakte deze Mac and Cheese met kipdijfilet en bacon, 3 soorten kaas en heel veel meer. Comfort food to the max en niet al te ingewikkeld om te maken. Perfect voor de lazy sunday!
Bereiding Mac and Cheese
- Kruid de kipdijfilet met de BBQ-rub en gril ze op de barbecue (of in een grillpan). Snijd in stukjes zodra ze gaar zijn en zet apart.
- Kook de macaroni in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af, voeg 20 gram roomboter toe en roer goed door. Zet apart.
- Bak de bacon krokant in een pan of op de barbecue. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Smelt de resterende 50 gram roomboter in een schone pan op laag vuur.
- Voeg de bloem toe en roer goed door tot een gladde roux ontstaat. Laat dit 2 minuten zachtjes garen.
- Voeg de melk beetje bij beetje toe terwijl je blijft kloppen met een garde. Voeg daarna de slagroom toe en blijf roeren tot de saus dikker wordt en mooi glad is.
- Roer de mosterd door de saus en breng op smaak met zout en peper. Voeg de geraspte cheddar en belegen kaas beetje bij beetje toe en laat volledig smelten tot een romige kaassaus.
- Schep de macaroni en stukjes kipdijfilet door de saus en meng alles goed door elkaar.
- Voeg de mini mozzarella bolletjes toe en roer ze er voorzichtig door, zodat ze heel blijven maar licht smelten.
- Schep alles in een ovenschaal.
- Leg de plakken cheddar bovenop en verdeel daarover de bacon.
- Garneer eventueel met verse peterselie
- Zet de schaal nog 15a20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C
Zo gepiept en heel eerlijk... Dit wil je toch?