Paddenstoelencrostini met saucijsjes

Bereidingswijze

Onderschat nooit een goeie crostini! Je kunt er eindeloos mee variëren, maakt er de mooiste planken mee en, ook niet onbelangrijk: bijna iedereen vindt het lekker! Nu zijn wij sowieso dol op de Italiaanse keuken en de klassieke Zilveren Lepel wordt regelmatig opengeslagen. Zo ook afgelopen weekend, alleen dan voor even een goeie ‘snack’. Dit is ‘m dus geworden… Crostini con funghi in guazetto noemen ze ‘m, maar wij gaven onze eigen twist eraan noemen ‘m gewoon paddenstoelencrostini ;-)

Bereiding paddenstoelencrostini

Pers de knoflookteen (of hak ‘m fijn, als je ’t aandurft) en snijd de worstjes en de peterselie fijn. Laat voldoende peterselie over voor de garnering op het eind. Doe wat olie in de pan en bak de worstjes samen met de knoflook en gehakte peterselie zo’n 5 minuten op laag vuur. Voeg dan de wijn toe, laat even pruttelen en doe vervolgens de (grof gehakte) paddenstoelen erbij. Doe nu al roerend beetje bij beetje de vleesbouillon erbij en laat het geheel lekker een tijdje pruttelen. Breng op smaak met wat peper en zout

Snijd je stokbrood aan plakken en rooster ze even licht in de oven. Besprenkel nu met olijfolie en wrijf in met knoflook. Je prikt de knoflook gewoon aan een mes en smeer daar je toastjes mee in). Beleg de toastjes nu rijkelijk met het paddenstoelenmengsel, maak af met wat peper, zout en garneer tot slot met de verse peterselie.

Serveer direct. Ga je zeker weten mee scoren!

ENJOY!
> Alle saucijsjes bekijken


Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept