Varkenssaucijs LIVAR

Hoe bak je een saucijs?

Een saucijs is eenvoudig te bereiden, om en om in een braadpan. Even wellen in water kan voorkomen dat de saucijs knapt, maar die gewoonte lijkt een soort van ouderwets. Uiteraard draai je een saucijs met een tang en niet door er met een vork in te prikken. Dan verliest het vlees zijn vocht en dat is zonde. Saucijzen doen het natuurlijk ook super op de BBQ of gril!

In het kort

Grillen/BBQ: Zo'n 8 minuten op 180 - 200 graden of een hete grillpan [tussendoor omdraaien]
Bakken: 10 minuten zacht braden in olie, roomboter of ghee [tussendoor omdraaien]
Sous vide: 1 uur op 65C en dan afgrillen

Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina. 

Ingredienten

varkensvlees, specerij [zout, aardappelzetmeel, dextrose, witte peper, nootmuskaat, foelie, antioxidant: E300, kardemom, voedingszuur: E330]

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 832.33
Energie (kcal) 199.12
Vet (g) 13.71
Verzadigd vet (g) 5.40
Koolhydraten (g) 0.58
Suikers (g) 0.23
Vezels (g) 0.03
Eiwitten (g) 18.37
Zout (g) 1.65

Varkenssaucijs LIVAR

check-circle Morgen in huis
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt

Bijpassende recepten

Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Meest gekocht
Iberico Ribfingers Iberico Ribfingers
check-circle Morgen in huis
15,99
Kruidenboter Cafe de Paris Kruidenboter Cafe de Paris
check-circle Morgen in huis
3,99
Pulled pork LIVAR kant-en-klaar Pulled pork LIVAR kant-en-klaar
check-circle Morgen in huis
14,99