Salade met gegrilde eendenborst en nam jim saus

Ingredienten

2 Eendenborstfilets
1 Avocado, in plakjes
1 Pomelo, in dunne schijfjes
2 Kleine baby romaine kroppen, gehalveerd
50 gram Jonge bladsla (bijvoorbeeld spinazie, veldsla of rucola)
Olijfolie, om te bestrijken
Nam Jim Saus
2 eetlepels Vissaus
1 eetlepel Oestersaus
3 eetlepels Suiker
1 eetlepel Fijngesneden koriander
1 theelepel Chilivlokken (of meer naar smaak)
1 kleine Rode peper, fijngesneden (pitjes optioneel)
2 tenen Knoflook, fijngehakt
½ l Enteuitje, fijngehakt
75 ml Citroensap

Bereidingswijze

 
 
 

 

Bereidingswijze eendenborst salade met Nam Jim saus 

Maak de Nam Jim saus. Meng vissaus, oestersaus, suiker, koriander, chilivlokken, rode peper, knoflook, lenteui en citroensap. Roer goed tot de suiker volledig is opgelost en zet apart.
 
Snijd de vetkant van de eendenborst kruislings in. Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Leg de eendenborst met de vetkant naar beneden en grill tot het vet krokant is. Draai om en grill verder tot een kerntemperatuur van 55-58 °C (medium-rare). Laat de eendenborst 5 minuten rusten en snijd in dunne plakjes.
 
Bestrijk de baby romaine licht met olijfolie en gril kort aan beide kanten tot ze warme grillstrepen hebben, maar nog stevig zijn.
 
Leg de jonge bladsla op borden als basis. Voeg de gegrilde baby romaine toe. Verdeel de plakjes avocado, dunne schijfjes pomelo en de plakjes eendenborst erover. Besprenkel royaal met de Nam Jim saus en serveer direct.
 
salade eendenborst
 
ENJOY!

 
 

Meest gekocht
Kipdijfilet Scharrel Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
8,99
erwtensoep Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
6,99
LIVAR rookworst
check-circle Morgen in huis
4,99