Automatisch Sparen voor Gratis Producten? | Lees Meer

Spicy Asian pulled lamb

Bereidingswijze

Grote stukken vlees blijft echt altijd leuk om te maken. En zo gigantisch makkelijk, ik heb geen idee waarom niet meer mensen zich hieraan wagen.
 
Pulled pork kent iedereen, pulled beef ook.. maar pulled lamb is wel echt next level. Ik heb hiervoor de schouder gebruikt, wat normaal gezien erg taai vlees is. Maar wanneer dit langzaam wordt gegaard zet het bindweefsel en collageen zich om in juicy goodness. Lam heeft een uitgesproken smaak en je moet er natuurlijk van houden, maar als dit je ding is, moet je dit recept zéker eens maken. 

Bereidingswijze spicy pulled lamb Spicy Asian Lamb

  • Smeer de lam in met een dunne laag olie en bedek de lam vervolgens volledig met knoflook, chilipeper, een halve bos gehakte koriander, zout en peper
  • Plaats deze op de BBQ op 120C met indirecte hitte
  • Gaar het stuk voor ongeveer 4-5 uur of tot dat een kern temperatuur bereikt is van 75C
  • Wikkel het stuk lam in folie of butcher paper met boter en honing en plaats terug op de BBQ
  • Laat het stuk langzaam doorgaren totdat een kerntemperatuur bereikt is van 95c en het vlees zacht aan voelt. Laat het minimaal nog een uur rusten in folie.
  • Nu komt het leukste gedeelte! Trek het vlees van het bot af, het zal zeer mals aanvoelen en als je het goed hebt gedaan eindig je met een schoon bot.
  • Bedek in een verse laag koriander en sesamzaad and you’re done! Easy does it.

ENJOY!

Bekijk alle Pulled Meat >>

 
Recepten