St Louis Style ribs met coleslaw
Bereidingswijze
Waar in Nederland van oudsher baby back ribs worden gegeten als spareribs, zijn het in Amerika vooral de buikribben die standaard als spareribs geserveerd worden. Ook wel bekend onder de naam St. Louis Style ribs. Grotere racks, platte ribs en wat vetter dan baby backs... what's not to like?
Belly ribs winnen dan ook flink aan populariteit in Nederland. St. Louis ribs komen overigens niet uit St. Louis, maar de naam verwijst naar de manier waarop de racks versneden worden. Dat hebben ze zich in St. Louis eigen gemaakt. Het deel met het kraakbeen wordt verwijderd, waardoor je een gelijkmatige rack overhoudt die qua dikte overal gelijk is. Perfect voor een gelijkmatige garing en een mooie presentatie. Precies wat je wilt. Niet voor niets zijn St. Louis Style ribs een showpiece van menig BBQ wedstrijd. En om het maar meteen in thema te houden, maakte Duijvelslekker deze Amerikaanse BBQ klassieker klaar met coleslaw.
Bereiding St. Louis Style Ribs
- Brengt je kamado naar een temperatuur van 120C (direct grillen)
- Verwijder in de tussentijd grote stukken vet, loshangende stukjes en het membraan aan de achterkant van de ribben/
- Kruid nu 1 kant van de ribben eerst met een lichte laag grove zwarte zwarte peper en daarna met de BBQ Rub en laat zo'n 20 minuten intrekken
- Doe hetzelfde aan de andere kant van de ribben
- Voeg een chunk rookhout toe in het midden van de gloeiende kern
- Plaats een druippannetje water in de kamado
- Leg St. Louis style ribben op de kamado met de kant van de ribben naar beneden
- Gaar tot het vlees zich begint terug te trekken en de ribben buigen, maar niet breken. Houd een kerntemperatuur van ongeveer 90 ℃ aan
- Haal de buikribben van de BBQ en laat 15 minuten rusten
- Pak een groot stuk aluminium folie en druppel hier wat appelcider azijn op. Voeg daarna de BBQ saus toe ter grootte van de sparerib en meng met elkaar
- Leg vervolgens de spareribs op de saus met de vleeskant naar beneden.
- Vouw het aluminiumfolie dicht en laat de spareribs 1 uur rusten in een gesloten koelbox
- Haal de ribben uit folie en schenk de saus uit de folie nog over de ribben.
Bereiding Coleslaw
- Meng de mayo, mosterd, witte wijnazijn, citroensap en suiker goed door elkaar
- Snijd de spitskool en wortel julienne en hak de rode ui en bladpeterselie fijn.
- Meng als laatste de dressing door de groenten en bladpeterselie.
Et Voila, je hebt echt een Amerikaanse BBQ klassieker om te serveren. Ga je zeker punten mee scoren!
ENJOY!