St. Louis style ribs
4 stars - based on 7 reviews

Wat zijn St Louis style ribs?

St Louis Style ribs zijn belly ribs, dus gesneden uit de buik van het varken. In de Verenigde Staten is dit eigenlijk wat ze onder spareribs verstaan. Dus niet de baby back ribs die wij in Nederland serveren als spareribs. Buikspareribs zijn gesneden volgens de St. Louis Style, een speciale manier van snijden die is ontstaan vanuit de behoefte van wedstrijd BBQ’ers in de States.

St louis style ribs  worden gesneden uit het middelste deel van de ribbenkast, waar het borstbeen en overtollig kraakbeen zijn verwijderd. Dit geeft een uniforme snit, die perfect is voor gelijkmatig garen op de grill of in de smoker. Het vlees is gelijk van dikte en geeft weinig afval. Bovendien zijn het mooie ribben in de presentatie! Mooi grote, platte racks die perfect low en slow kunnen worden bereid op de BBQ.

Verschil Baby Back Ribs en st. Louis Style?

Het grootste verschil tussen baby backs en st. louis style ribs is dat baby back ribs worden gesneden uit het deel van de ribben dat het dichtst tegen de ruggengraat aan zit. De strengen van Baby back ribben zijn dus kleiner, wat meer gebogen en vaak wat minder vet dan belly ribs. St. Louis ribs bieden dan ook wat meer vlees dan baby back ribs, en de vetdooradering zorgt voor een goede smaakontwikkeling tijdens het bereiden. Dit maakt ze ideaal voor low & slow BBQ-technieken, zoals langzaam roken of grillen. Doordat ze gelijkmatig zijn gesneden, zijn deze ribben makkelijker te bereiden zonder dat ze ongelijkmatig gaar worden. En ze presenteren ook nog eens prachtig!

Ribs op BBQ wedstrijden

Bij BBQ-wedstrijden is consistentie alles. St. Louis style ribs bieden dat door hun rechte, uniforme snit. Ze laten zich gemakkelijk snijden in gelijkmatige porties, wat cruciaal is voor een mooie presentatie aan de jury. De ribben kunnen gelijkmatig garen zonder dat het ene uiteinde droog wordt terwijl het andere nog sappig is. En ook niet onbelangrijk: de dooradering zorgt natuurlijk voor heerlijk malse ribben die ramvol smaak zitten. Als je een BBQ-liefhebber bent, moet je deze ribben zéker een keer proberen. 

St Louis Style ribs online bestellen?

Wil St Louis Style ribs proberen? Bestel dan de allerbeste kwaliteit bij The Butchery. De buikribben zijn supervers ingevroren binnen het uur (shockfrozen) en je krijgt je bestelling met droogijs thuisgeleverd.   Voor 11.00 besteld = dezelfde avond al in huis, maar vooruit bestellen kan ook want de leverdag kies je zelf (in de checkout)! Naast avondlevering, bieden we daglevering aan van maandag t/m zaterdag.

St Louis style ribs bestel je dus snel en eenvoudig bij The Butchery!

 

Hoe bereid je St Louis style BBQ ribs? 

De naam zegt 't al, op de BBQ! De eerste stap om de ribs klaar te maken is het op kamertemperatuur laten komen van de BBQ ribs. Verwijder het vlies aan de onderkant van de ribs en wrijf vervolgens de ribs in met een dry rub. Laat de kruiden een aantal uur intrekken of leg de ribs een nachtje -ingepakt in huishoudfolie- in de koelkast. 

En nu kan de BBQ aan! Zorg dat de barbecue een temperatuur bereikt van ongeveer 105 tot 120 graden Celcius. Zorg dat de barbecue de gehele tijd van het bereiden deze temperatuur aanhoudt. Leg de BBQ ribs op het rooster op de barbecue, maar niet direct boven het vuur -druipbakje onder de spareribs is aan te raden- en laat de spareribs 2,5 tot 3 uur garen. Haal de spareribs van de barbecue en pak ze in met aluminiumfolie. Gaar de spareribs nog 1,5 uur op dezelfde temperatuur. Nu ben je bijna klaar.. Pak de spareribs na 1,5 uur weer uit en smeer ze in met een goede saus en leg ze nog een uurtje op het rooster. Eindig met nog een laagje saus en eetsmakelijk! 

St. Louis Style BBQ Recepten

Hierboven een uitgebreide bereidingswijze van St. Louis ribs, maar verandering van spijs doet natuurlijk eten. Dat is altijd zo! Daarom hebben we een paar mooie varianten voor je. Mocht je dus even geen inspiratie hebben, kijk dan op onze receptenpagina en gebruik de zoekbalk. Hier een sneakpeak.

St. Louis style ribs met truffelboter - Dit is echt st. louis ribs op z'n chic. Voor als je eens wilt uitpakken. Ik bedoel, kijk nu even:

St. Louis Style ribs

St. Louis ribs met black garlic sauce - Ook een topper: belly ribs met knoflook. What's not to like?

St Louis Ribs met pumpkin spice - Een lekker winterse variant op deze heerlijk vlezige ribben.

St. Louis Style ribs - Classic Style op de BBQ, aar recept van - jawel - BBQ Junkie!

Hoe damn ook zijn dit waanzinnige ribben die je zeker eens geprobeerd moet hebben!

Ingrediënten

varkensvlees 100%

Voedingswaarden

Type Per 100g
Energie (kJ) 1040.82
Energie (kcal) 249.00
Vet (g) 19.50
Verzadigd vet (g) 6.60
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 18.40
Zout (g) 0.08
star star star star star
Mooie rib...weinig rub nodig wat een lekker vlees
Review door |
star star star star star
Deze ribs besteld, waren ontzettend netjes gesneden en eigenlijk geen "afval" eraf hoeven halen.

Goede kwaliteit en dezelfde dag nog geleverd als dat ik besteld had.
Review door |
star star star star star
Lekker vlezige ribben, die goed werken voor low and slow. Hoefde in mijn geval niet volledig 3-2-1, meer 2-1-1/2, maar ze bevielen over algemeen heel goed. Klein nadeeltje was dat een streng voor helft wel veel kraakboon en vet had, en wat minder vlees. Maar de andere streng was meer dan prima.
Review door |
Deze zijn echt super. Vandaag een rack klaar gemaakt met rum en ananas. Lekker low en slow via de 3-2-1 methode. Om duimen en vingers af te likken. Het vlees kwam zo van het bot af. Zeker voor herhaling vatbaar.
Review door |
star star star star star
Wauw! De eerste keer met ditproduct heb ik het recept gevolgd van BBQ Junkie. Heb de tijden ietsje opgerekt omdat mijn ribs nogal dik waren, en ik wilde ze natuurlijk wel goed gaar hebben, én juicy! Ik had wel moeite om mijn Bastard (medium Urban) op de 110 graden te houden, maar het resultaat was geweldig!
Review door |
star star star star star
Hele mooie ribs. Na jaren van trial and error heb ik mijn go to ribs gevonden. Mooi gemarmerd maar niet te vet. Heerlijk.
Review door |
star star star star star
Absoluut een lekker stuk vlees, en altijd leuk om te bereiden. Het was even wennen ten opzichte van de baby back ribs die ik gewend was, maar het vet zorgt voor een super smaak. Zeker een keer proberen!
Review door |

Schrijf een review

Schrijf een review. Log in of maak een account.

St. Louis style ribs
4 stars - based on 7 reviews

6 ReviewsBekijken
Favoriet in de USA St. Louis Style ribs: dikbevleesde buikribben, met een mooie vetdooradering en een rechte snit voor gelijkmatige garing. Perfect op de BBQ!

check-circle Vanavond in huis
  • check-circle check-circle Vanavond in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt
Product label

Low & Slow seasonings

SBR Honey
check-circle Vanavond in huis
4,95
Blues Hog Champions Blend Sauce
check-circle Vanavond in huis
14,99
Croix Valley Southwest Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Vanavond in huis
9,95
Croix Valley Hickory BBQ Wing & BBQ Booster
check-circle Vanavond in huis
14,50
Croix Valley Kansas City BBQ Dry Rub
check-circle Vanavond in huis
14,50
Croix Valley Private Stock BBQ Sauce -fles 354g
check-circle Vanavond in huis
10,50
Croix Valley Apricot Chipotle BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Vanavond in huis
10,50
Croix Valley Memphis Style BBQ Sauce -fles 354g
check-circle Vanavond in huis
10,50

Altijd handig voor low & slow

Bge Houtskool Dutch
check-circle Vanavond in huis
30,95
Big Green Egg houtskool puur
check-circle Vanavond in huis
37,50
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
15,99

Bijpassende recepten

Iberico Spareribs op Oosterse wijze a la BBQ Junkie

Spareribs op Oosterse wijze

St. Louis Style Ribs

St. Louis ribs met black garlic BBQ sauce

St. Louis Style ribs met truffelboter

Stroopwafel Ribs St. Louis Style

St. Louis Ribs Classic Style

Peanut butter & jelly ribs

Deep fried spareribs met chimichurri

Honey St. Louis Ribs

Iberico ribs met cola BBQ saus

Ginger glazed St. Louis Ribs

St Louis Style ribs met coleslaw

Spareribs op Indonesische wijze