Teriyaki Iberico Rib Fingers

Bereidingswijze

Recept: Jeremy
Ribfingers, wat een gouden uitvinding zijn deze dingen. Waarschijnlijk één van de lekkerste borrelbites die je zult eten en gigantisch easy-to-make. 
 
Ribfingers is de benaming voor het vlees dat tussen de ribben wordt weggesneden. Als het even kan van het befaamde Ibérico varken. Rib fingers bevatten een goede hoeveelheid vet en mgaveel smaak. En laten dat nou mijn twee lievelingsdingen zijn!

Bereidingswijze Teriyaki Rib Fingers Iberico 

Bedek de Iberico ribfingers met een mooie laag pink devil rub of een andere BBQ rub naar smaak. Laat de rub een paar uur intrekken. Plaats de ribfingers in de oven of op de BBQ op 150C voor 2 uur.

Meng de teriyaki saus, BBQ saus, honing en boter samen in een pannetje. Nadat de rib fingers gegaard zijn, moeten ze even snel of hoog vuur worden gebakken om ze een crispy textuur te geven.

Zelf stook ik de BBQ even op en gaar ik ze af tussen de vlammen. Maar dit kan eventueel ook gewoon in een hete pan gedaan worden.

Plaats dan de crispy rib fingers in een kom en giet de teriyaki/bbq saus eroverheen en hussel door elkaar tot dat ze mooi gaan glimmen.

Bestrooi met fijn gesneden bieslook en serveer meteen. De eerste is voor jou, dat is het privilege van de chef!

ENJOY!
Bekijk alle rib fingers >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept