Texas Brisket loaded nachos

Ingredienten

250–300 gram Ronde tortilla chips
400 gram Kant-en-klare Texas Brisket
3 Grote tomaten (zonder zaadlijsten, in blokjes gesneden)
1 Grote paprika (in blokjes)
2 Medium uien (in blokjes)
1 Rode peper (in dunne schijfjes)
1 Jalapeño (in dunne schijfjes)
Crème fraîche (naar smaak, om te verdelen)
Geraspte cheddar of Tex Mex kaas (veel)
Optioneel
Extra crème fraîche
Guacamole
Tomatensalsa

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Indirecte opstelling
  • Gietijzeren skillet (groot)

Siebe van @bbqmoods ging aan de slag met onze meat toppings en kwam met dit fijne gerecht dat je heel eenvoudig klaarmaakt. Loaded nachos vinden hun oorsprong in de jaren ’40 in Piedras Negras, Mexico, toen een creatieve chef een snack moest improviseren voor hongerige Amerikaanse gasten. Hij stapelde tortillachips, kaas en jalapeño’s op elkaar — en de nacho was geboren. Inmiddels zijn loaded nachos uitgegroeid tot het ultieme comfort food: een rommelige, knapperige berg vol smaken die je samen deelt. En het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, zeker niet met onze kant-en-klare meat toppings gebruikt. 

Want wat deze variant legendarisch maakt? Texas Brisket! Die langzaam gegaarde, rokerige rundersmaak tilt je nachos van snack naar serieuze BBQ-showstopper. Voeg daar gesmolten cheddar, verse groenten, pittige pepertjes en een dot crème fraîche aan toe en je hebt een skillet die naar meer blijft roepen. Zelf Brisket klaar maken vergt natuurlijk de nodige tijd, daarom gebruikte ik in dit recept de kant en klare Texas Brisket van The Butchery, super lekker en heel makkelijk….

Samenvatting Nacho bereiding

  • Bereiding in skillet
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Bereidingstijd: 10 minuten

Voorbereiding loaded nachos

  • Snijd de tomaten, paprika, uien, rode peper en jalapeño in blokjes en schijfjes.
  • Ontdooi de Texas Brisket en trek of snijd het in kleinere stukken indien nodig
  • Bereid je BBQ voor op indirecte hitte bij ±230°C.

Bereiding Texas Brisket Loaded Nachos

  • Leg een enkele laag tortilla chips onderin de skillet.
  • Spuit of schep hier wat crème fraîche over
  • Verdeel een handje paprika, tomaat en ui over de chips.
  • Strooi er wat schijfjes rode peper en jalapeño over.
  • Verdeel de helft van de Texas Brisket over dit geheel.
  • Bestrooi royaal met geraspte cheddar of tex mex kaas.
  • Herhaal bovenstaande stappen voor een tweede laag: chips, crème fraîche, groenten, brisket, en opnieuw véél kaas.
  • Zet de skillet 7–9 minuten in de BBQ (of oven) bij 230°C, indirect.
  • Haal eruit zodra de kaas mooi gesmolten is en de brisket begint te sissen.

Serveren Texas Brisket loaded nachos

Serveer de skillet direct op een stevige onderzetter, let op dat mensen hun handen niet verbranden aan de skillet, deze is super heet. Zet er kommetjes met crème fraîche, guacamole en tomatensalsa naast. Laat iedereen zelf scoopen – pas wel op: deze nacho’s verdwijnen veel sneller dan je brisket garen kan.

Texas brisket

ENJOY!


Meest gekocht
Iberico Ribfingers Iberico Ribfingers
check-circle Morgen in huis
15,99
Varkenshaas sate LIVAR
check-circle Morgen in huis
11,99
Iberico braadworst chorizo
check-circle Morgen in huis
10,99