Runderlende rollade Blonde d'Aquitaine

Ik houd van runderrollades, het heeft iets feestelijks. Deze rollade van lende is toch alleen al een lust voor 't oog. Zeker een braadstuk om indruk mee te maken!

Bert-Jan Lantinga

Wat is een runderlende rollade?

Runderlende rollade wordt ook wel entrecote rollade genoemd. De naam zegt het al: het is opgerolde entrecote dat met touwtjes bij elkaar wordt gehouden. Het vlees bevat een randje vet, de smaakdrager van vlees. Deze entrecote rollade van Blonde d'Aquitaine is dan ook een mooi sappig, smaakvol braadstuk. 

Runderlende rollade van Blonde d'Aquitaine

Deze runderlende rollade komt van Blonde d'Aquitaine, afkomstig van rund uit de directe omgeving, persoonlijk door mijn vader geselecteerd. Heerlijk rundvlees met een gegarandeerd eerlijke herkomst. Zijn we trots op!

Een runderrollade is een feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Runderrollade low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C
Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur

Reversed sear runderrollade (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 3 uur.

Bereiding runderrollade Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor runderrollade

Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur

Ingredienten

rundvlees 98%, rolladekruiden [zout 79%, specerij 15% [koriander, peper, gember, foelie, kruidnagel, kardemom, chili], kruidnagel 3%, additief [glucosestroop, zout, zuurteregelaar: E500, stabilisator: E262, E331, antioxidant: E301]]

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 641.26
Energie (kcal) 153.41
Vet (g) 7.9
Verzadigd vet (g) 3.44
Koolhydraten (g) 0.15
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0.11
Eiwitten (g) 20.43
Zout (g) 1.64

Runderlende rollade Blonde d'Aquitaine

Runderlende rollade (entrecote rollade) van Blonde d'Aquitaine, door mijn vader geselecteerd rund uit de regio. 

check-circle Morgen in huis

+ Lekker makkelijk

+ 6,99 | 2 kopjes erwtensoep
+ 16,99 | Iberico wangetjes in rode wijnsaus [600 gram]
+ 14,99 | Boeuf bourguignon Black Angus [600 gram]
+ 16,99 | Indo beef Bali Black Angus [600 gram]
+ 5,99 | 4x Gratintaartje broccoli creamcheese [100 gram per stuk]
+ 9,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek

+ Altijd lekker

+ 4,99 | Rookworst fijn [275 gram]
+ 6,99 | Grillworst cheddar/jalapeno LIVAR om af te grillen [400 gram]
+ 4,99 | Meat pie traditional mince [180 gram]
+ 4,99 | Droge worst extra kruidnagel
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Mobile Image

Ik houd van runderrollades, het heeft iets feestelijks. Deze rollade van lende is toch alleen al een lust voor 't oog. Zeker een braadstuk om indruk mee te maken!

Bert-Jan Lantinga

Runderlende rollade (entrecote rollade) van Blonde d'Aquitaine, door mijn vader geselecteerd rund uit de regio. 

Vriezer vullers

Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno
8,99
check-circle Morgen in huis
Cordon bleu burger LIVAR
5,99
check-circle Morgen in huis
hamburger blond d'aquitaine
6,99
check-circle Morgen in huis
Kipdijfilet Scharrel Kipdijfilet Scharrel
9,99
check-circle Morgen in huis
Kipfilet scharrel Kipfilet Scharrel
9,99
check-circle Morgen in huis
kipschnitzel scharrel
9,99
check-circle Morgen in huis
Rubia Gallega burgers Rubia Gallega Burgers
6,99
check-circle Morgen in huis
rundergehakt rubia gallega
Normale prijs 4,99 4,49
check-circle Morgen in huis
Meest gekocht
Pulled pork LIVAR kant-en-klaar Pulled pork LIVAR kant-en-klaar
check-circle Morgen in huis
14,99
Kruidenboter Cafe de Paris Kruidenboter Cafe de Paris
check-circle Morgen in huis
3,99
Loaded Texas Brisket Loaded Texas Brisket
check-circle Morgen in huis
12,99