Kalkoen

Kalkoen, met feestdagen is deze showstopper op menig tafel te vinden. Helemaal niet gek als je bedenkt dat écht iedereen een fantastische gevulde kalkoen op tafel kan zetten. Voor de liefhebbers hebben we naturel kalkoenen in ons assortiment. Kan je nog helemaal zelf uitbenen en vullen. Maar we hebben ook een kalkoen die niet kan mislukken in ons assortiment: Butchery’s gevulde kalkoen.

sort-ascending
Hickory smoked bacon reepjes
check-circle Vanavond in huis
7,99
Kalkoen
check-circle Vanavond in huis
47,99
Butchery's gevulde kalkoen Gevulde kalkoen kant&klaar
check-circle Vanavond in huis
99,99
Kalkoensaucijsjes tuinkruiden
check-circle Vanavond in huis
18,99
Kalkoendijen in braadzak
check-circle Vanavond in huis
29,99

5 Product(en)

Kalkoen bestellen online

Wij houden enorm van traditioneel tafelen en juichen tradities als Thanksgiving dan ook toe. Maar wij vinden het evengoed geweldig dat er met kerst steeds vaker een kalkoen op tafel komt. Ook in Nederland. En waarom ook niet? Het is een superveelzijdig product en je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Je kunt het namelijk zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt natuurlijk een kalkoen zelf uitbenen en vullen en liefhebbers zullen daar zéker voor gaan. Maar je kunt óók een gevulde kalkoen bestellen, die echt alleen nog maar de oven in hoeft. Je ontvangt deze met braadzak en thermometer, dus mislukken is bijna onmogelijk. Dat is 100% scoren dus!

Gevulde kalkoen op tafel

Kalkoen is oprecht een prachtig stuk vlees wanneer er iets te vieren valt. In het bijzonder onze gevulde kalkoen is al jarenlang een regelrechte hit! In onze winkel in Meppel is 'ie rond de feestdagen niet aan te slepen. Online is de gevulde kalkoen ook verkrijgbaar, net als de overige kalkoen producten uit ons assortiment. 

Gevulde kalkoen bereiden

Gevulde kalkoen bereiden kan klinken alsof ’t een uitdaging is en mag natuurlijk niet mislukken. Daarom legt onze chef Ruben Meijboom in 2 minuten uit hoe je de waanzinnige gevulde kalkoen klaarmaakt! En we verklappen alvast, echt iedereen met een oven kan deze kalkoen klaarmaken.

Wat voor bijgerechten bij gevulde kalkoen?

Je kan ’t met bijgerechten natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Vooral als je een gevulde kalkoen bij ons bestelt, die schuif je immers zo in de oven en heb je verder bijna geen omkijken meer naar. Je kunt dus helemaal los met de bijgerechten! De traditionele bijgerechten zoals verse stoofperen, een mooie aardappelgratin of sperzieboontjes gerold in spek doen ’t altijd goed bij een royaal gevulde kalkoen. Maar mocht je wat meer uitpakken, kan je ook denken aan pommes duchesse van zoete aardappel, spruitjes met balsamico, hasselback aardappelen met verse kruiden, een witlofgratin uit de oven, bloemkool met hazelnoot en tijm en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Gebruik vooral je eigen fantasie en kies wat je lekker vindt..

Gevulde kalkoen recept

Waarschijnlijk had je ons receptenfilmpje van de gevulde kalkoen al gezien, anders: scroll nog even naar boven! Wil je er net een andere twist aan geven? Bekijk dan vooral het recept ‘gevulde kalkoen met knoflook jus’ eens van BlackGoldSmokeHouse.

Scharrelkalkoen uit Frankrijk

Onze kalkoen komt uit Frankrijk, van een langzaam groeiend ras met bronskleurige veren. De kalkoenen hebben een goed leven gekend en dat is niet alleen fijn voor het dier, maar komt de kwaliteit van het vlees natuurlijk ook ten goede. Win-win dus. 

Kalkoen met kerst

Gevulde kalkoen eten met kerst? Dat is tegenwoordig normaalste zaak van de wereld. In de winkel in Meppel is onze gevulde kalkoen elk jaar een hit rondom de feestdagen. Maar ook de kalkoendij in braadzak doet het altijd goed! En het mooie aan gevulde kalkoen: je maakt indruk zonder al teveel moeite. Het karkas is al verwijderd en de kalkoen is gevuld met kalfs- en varkensgehakt, walnoten en pistache en ons geheime receptuur van kruiden en specerijen. De gevulde kalkoen wordt bovendien geleverd in een braadzak, dus je hoeft 'm alleen nog maar de oven in te schuiven. Hetzelfde geldt voor de kalkoendij: eveneens een topper, voor een iets minder groot gezelschap.

Gevulde kalkoen kant en klaar

Een gevulde kalkoen op tafel zetten die niet kan mislukken? Dan is Butchery’s gevulde kalkoen kant en klaar dé kalkoen die je nodig hebt. De mannen uit onze productie hebben het karkas al voor je verwijderd en gevuld met een waanzinnige vulling. De kalkoen wordt geleverd in een aluminium bak en mét braadzak. Je hoeft ‘m dus eigenlijk alleen nog maar in de oven te schuiven om te garen naar 74 graden Celsius. Klinkt goed toch?

Gevulde kalkoen op de BBQ

Kan je met je BBQ een oven nabootsen? Dan kan de gevulde kalkoen ook perfect op de BBQ! Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius, Laat de kalkoen 1,5 uur garen en laat dan de temperatuur zakken tot 160 graden Celsius. Maak gebruik van een kernthermometer om te checken wanneer de kalkoen klaar is. Houd rekening met ongeveer 4 uur om een kerntemperatuur te bereiken van boven de 74 graden Celsius.

Kerntemperatuur kalkoen

Een kalkoen wil je niet rauw serveren met ’t risico dat je gasten ziek worden. Daarom adviseren we om altijd gebruik te maken van een kernthermometer bij ’t bereiden van een hele kalkoen. De kerntemperatuur van een kalkoen moet 74 graden zijn, dit meet je in het dikste deel van de dij. Zorg ervoor dat je bij het meten geen bot raakt. Hoef je trouwens bij de gevulde kalkoen van The Butchery niet bang voor te zijn, hier is het karkas immers al van verwijderd.

Kalkoen kopen online

Kalkoen online kopen had je 10 jaar geleden niet verzonnen, maar is tegenwoordig heel eenvoudig. Je plaatst je bestelling, kiest zelf je gewenste leverdatum en krijgt hem vervolgens tussen 17.00 - 22.00 geleverd. Voor 11.00 besteld = zelfs dezelfde avond al in huis! Wees wel op tijd voor de feestdagen, want de gevulde kalkoen gaat hard. Bovendien heeft de kalkoen zeker 3 dagen nodig om te ontdooien, dus dat is zeker iets om rekening mee te houden!

Kalkoen quickfrozen bezorgd

De kalkoenen die je bij The Butchery vindt, worden quickfrozen geleverd. Quickfrozen? Gelijk nadat de kalkoenen binnenkomen en door onze slagers eventueel getrimd en gevuld worden, wordt de kalkoen in vacuum verpakt en op een speciale manier ingevroren. Op een extra lage temperatuur, zodat de voedingswaarden, kwaliteit en structuur volledig behouden blijven. Ontdooi de kalkoen zeker 3 dagen van tevoren in de koelkast om de kwaliteit optimaal te behouden.

Online gevulde kalkoen bestellen

Tegenwoordig hoef je niet meer stad en land af te zoeken naar de perfecte (gevulde) kalkoen, je vindt ‘m immers online bij The Butchery en bestelt ‘m makkelijk vanuit je luie stoel. Wordt de kalkoen zo quickfrozen bij je thuisgeleverd. Zo makkelijk kan ’t gaan! En wel zo fijn: de kalkoenen die je bij The Butchery vindt komen uit Frankrijk en zijn van een langzaam groeiend ras met een fijn leven achter de rug. Komt de kwaliteit zeker ten goede!

Vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@butchery.nl

Meest gekocht
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Vanavond in huis
4,99
Groentesoep
check-circle Vanavond in huis
4,99
Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USDA Prime
check-circle Vanavond in huis
18,89
Laden...