Wilde eendenboutjes

EENDENBOUTJES VAN WILDE EEND

Wilde eendenboutjes zijn de poten van wilde eenden. Ze worden erg gewaardeerd door velen door de rijke en intense wildsmaak. Wilde eenden hebben een actieve levensstijl, waardoor het vlees over het algemeen magerder en steviger is dan dat van een tamme eend. Dit zorgt er echter wel voor een zeer uitgesproken smaak die uitstekend geschikt is voor stoofgerechten en langzame bereidingen.

WAT MAAKT WILDE EENDENBOUTJES BIJZONDER?

De boutjes hebben een rijke, aromatische en uitgesproken wildsmaak. Het vetgehalte van de wilde boutjes is over het algemeen lager dan dat van tamme boutjes, waardoor ze vaak langzaam worden bereid om de vezels zachter te maken. Desondanks hebben wilde eenden nog steeds een smaakvolle vetlaag die tijdens het koken helpt om het vlees heerlijk sappig te houden. Wildvlees wordt over het algemeen als de gezondere keuze beschouwd door de meeste mensen. Dit komt doordat de dieren in het wild leven en hierdoor alleen natuurlijk voedsel binnenkrijgen, wat dus vrij is van antibiotica en andere kunstmatige toevoegingen.

BEREIDEN VAN WILDE EENDENBOUTJES

Een van de meest klassieke manieren om eendenbout te bereiden is door ze te konfijten. Dit betekent dat je de boutjes langzaam gaart in hun eigen vet. Hierdoor blijft het vlees heerlijk sappig en krijgt het een enorm rijke smaak. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de boutjes te stoven in bijvoorbeeld rode wijn en bouillon of om ze te roosteren.  Combineer dit met een lekkere aardappelpuree en geroosterde groenten en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan!

WILDE EENDENBOUTJES ONLINE BESTELLEN?

Voor het bestellen van wilde eendenbouten ben je bij The Butchery aan het juiste adres. Alle stukken vlees worden door onze meesterslagers zorgvuldig gesneden voor de ideale balans tussen vet en vlees, wat resulteert in de beste smaak en structuur. Bestellen is enorm eenvoudig: plaats je bestelling voor 11.00 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis. Komt het bezorgmoment je toch niet helemaal goed uit? Geen probleem, je kiest wat jou het beste uitkomt! We leveren het vlees quickfrozen en vacuümverpakt, wat resulteert in optimaal behoud van kwaliteit tijdens het transport!

HET BEREIDEN VAN WILDE EENDENBOUTJES

Het bereiden van wilde eendenboutjes vraagt wat meer tijd dan bij een borst, maar met geduld wordt het vlees heerlijk mals en vol van smaak. De rijke, aardse tonen van wilde eend komen het mooist naar voren als je het rustig laat garen. Hier een aantal stappen waarmee je een heerlijke eendenbout klaarmaakt:

  • Ontdooi de eendenboutjes langzaam in de koelkast en laat ze daarna op kamertemperatuur komen. Dep ze goed droog met keukenpapier, zo krijg je straks een mooie goudbruine korst.
  • Kruid de boutjes royaal met zout en peper.
  • Verwarm een scheut olijfolie met een klontje boter in een zware pan en bak de eendenboutjes rondom bruin op middelhoog vuur.
  • Haal de boutjes uit de pan en fruit in het achtergebleven vet een fijngesneden sjalot, een teentje knoflook en eventueel wat wortel of bleekselderij.
  • Voeg daarna een laurierblad en een stukje sinaasappelschil toe en blus af met een scheut rode wijn of port.
  • Leg de boutjes terug in de pan, voeg wat wildfond of bouillon toe tot ze bijna onder staan en laat ze rustig stoven op laag vuur. Na ongeveer anderhalf tot twee uur zijn de boutjes botermals en vol van smaak.
  • Haal ze uit de pan en laat het vocht eventueel wat inkoken tot een geconcentreerde jus. Schep die over het vlees bij het serveren, dat maakt het helemaal af.

Het duurt even, maar het resultaat is heerlijk. Succes!

Ingredienten

eend

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 940
Energie (kcal) 225
Vet (g) 17.2
Verzadigd vet (g) 7.5
Koolhydraten (g) 0.0
Suikers (g) 0.0
Vezels (g) 0.0
Eiwitten (g) 18.1
Zout (g) 0.00

Wilde eendenboutjes

Heerlijke wilde eendenboutjes. Perfect geschikt voor konfijten, stoven of roosteren!

check-circle Morgen in huis

+ Lekker makkelijk

+ 4,99 | 2 kopjes ossenstaartsoep
+ 12,79 | 24hrs gegaarde Sukadelapjes Black Angus in dikke jus [500 gram]
+ 14,99 | Boeuf bourguignon Black Angus [600 gram]
+ 16,99 | Indo beef rendang Black Angus [600 gram]
+ 5,99 | 4x Gratintaartje broccoli creamcheese [100 gram per stuk]
+ 9,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek

+ Altijd lekker

+ 5,49 | Rookworst Cheddar&Jalapeno LIVAR [280 gram]
+ 6,99 | Grillworst naturel LIVAR om af te grillen [375 gram]
+ 4,99 | Meat Pie Stewed Beef [180 gram]
+ 4,29 | Droge worst extra kruidnagel
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Heerlijke wilde eendenboutjes. Perfect geschikt voor konfijten, stoven of roosteren!
Product label

Vriezer vullers

Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno
8,99
check-circle Morgen in huis
Cordon bleu burger LIVAR
5,99
check-circle Morgen in huis
hamburger blond d'aquitaine
6,99
check-circle Morgen in huis
Kipdijfilet Scharrel Kipdijfilet Scharrel
Normale prijs 9,99 7,99
check-circle Morgen in huis
Kipfilet scharrel Kipfilet Scharrel
9,99
check-circle Morgen in huis
kipschnitzel scharrel
9,99
check-circle Morgen in huis
Rubia Gallega burgers Rubia Gallega Burgers
6,99
check-circle Morgen in huis
Rundergehakt Rubia Gallega
4,99
check-circle Morgen in huis
Voor 11.00u besteld, dezelfde avond in huis Geleverd tussen 17.00 - 22.30 (ma-vr) 100% tevredenheidsgarantie
Meest gekocht
Groentesoep
check-circle Morgen in huis
4,99
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Morgen in huis
4,99
Burgerbun Brioche Black
check-circle Morgen in huis
2,99
Laden...