Wilde gans heel

Wilde gans heel

Wilde gans is vlees met karakter. Donker, stevig en vol smaak. Bij langzame bereiding in de oven of stoofpan wordt het heerlijk mals en komen de rijke tonen goed naar voren. Een klassiek stuk wild dat meteen iets bijzonders maakt van het diner, of dat nu op een gewone avond is of met de feestdagen.

Wat is wilde gans?

De wilde gans leeft in vrijheid en eet wat de natuur te bieden heeft: gras, granen en zaden. Dat proef je terug in het vlees, met zijn volle, herkenbare wildsmaak en stevige structuur. Anders dan tam gevogelte heeft wilde gans meer karakter en een pure, natuurlijke smaak.

Wilde gans online bestellen?

Bij The Butchery bestel je wilde gans eenvoudig online. Onze meesterslagers selecteren elk stuk zorgvuldig en verpakken het vacuüm en flash frozen voor optimale versheid. Bestel je voor 11.00 uur, dan ligt het dezelfde avond nog bij je thuis.

HET BEREIDEN VAN WILDE GANS HEEL

Een hele wilde gans bereiden is een feestelijk project. Het vraagt wat tijd, maar met een rustige garing wordt het vlees mooi mals en blijft de volle wildsmaak behouden.

  • Laat de gans langzaam ontdooien in de koelkast en breng haar daarna op kamertemperatuur. Spoel de gans eventueel schoon en dep haar zorgvuldig droog, zowel aan de binnen- als buitenkant.
  • Kruid de gans royaal met zout, peper en eventueel wat verse kruiden zoals tijm, rozemarijn of salie. Verhit boter of olie in een ruime pan en braad de gans rondom goudbruin aan.
  • Plaats de gans op een rooster boven een braadslede, zodat het vet kan weglopen. Zet haar in een voorverwarmde oven op 140 graden en rooster de gans eerst met de borst naar beneden. Keer haar halverwege om zodat het vel rondom mooi krokant wordt. Bedruip tijdens het garen regelmatig met het braadvet.
  • Gaar de gans tot een kerntemperatuur van ongeveer 72°C in de borst en 78°C in de dij is bereikt. Reken hiervoor ongeveer twee tot tweeënhalf uur, afhankelijk van het formaat. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie als de huid te donker kleurt.
  • Laat de gans na het garen minstens vijftien minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je haar aansnijdt. Zo blijven de sappen mooi verdeeld en het vlees mals.

Serveer met het braadvet als eenvoudige jus, of maak er een lichte wildsaus bij met wat wijn en sjalot. Zo proef je de wilde gans precies zoals ze bedoeld is: vol, puur en eerlijk van smaak.

Ingredienten

eend

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 940
Energie (kcal) 225
Vet (g) 17.2
Verzadigd vet (g) 7.5
Koolhydraten (g) 0.0
Suikers (g) 0.0
Vezels (g) 0.0
Eiwitten (g) 18.1
Zout (g) 0.00

Wilde gans heel

Deze wilde gans heeft een pure, volle wildsmaak en is ideaal om langzaam te garen in de oven of stoofpan.

check-circle Zaterdag in huis

+ Sauzen en jus

+ 17,99 | Blues Hog Raspberry Chipotle Sauce [pot 557 gram]
+ 10,50 | Croix Valley Rhubarbecue Sauce [354 gram]
+ 10,50 | Croix Valley Cran B Cue Sauce [354 gram]
+ 5,99 | Culinaire Jus Rode wijn [200ml]
+ 5,99 | Culinaire Jus Valrhona Chocolade [200ml]
+ 5,99 | Culinaire Jus Zwarte truffel [200ml]

+ Sides (KIES GEWENSTE AANTAL IN CHECKOUT)

+ 9,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
+ 5,99 | 4x Gratintaartje broccoli creamcheese [100 gram per stuk]
+ 4,99 | Kruidenboter Cafe de Paris [100 gram]
+ 4,99 | Kruidenboter Toscana [100 gram]
+ 6,99 | Plukbrood met pesto & mozzarella
  • check-circle check-circle Zaterdag in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Deze wilde gans heeft een pure, volle wildsmaak en is ideaal om langzaam te garen in de oven of stoofpan.
Product label

Vriezer vullers

Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno
8,99
check-circle Zaterdag in huis
Cordon bleu burger LIVAR
5,99
check-circle Zaterdag in huis
Fijne verse worst LIVAR
4,99
check-circle Zaterdag in huis
hamburger blond d'aquitaine
6,99
check-circle Zaterdag in huis
Kipdijfilet Scharrel Kipdijfilet Scharrel
Normale prijs 9,99 7,99
check-circle Zaterdag in huis
kipschnitzel scharrel
9,99
check-circle Zaterdag in huis
Rubia Gallega burgers Rubia Gallega Burgers
6,99
check-circle Zaterdag in huis
Rundergehakt Rubia Gallega
4,99
check-circle Zaterdag in huis
Voor 10.00 uur besteld, dezelfde avond in huis Geleverd tussen 17.00 - 22.30 (ma-vr) 100% tevredenheidsgarantie
Meest gekocht
gepaneerde schnitzel livar Gepaneerde schnitzel LIVAR
check-circle Zaterdag in huis
5,99
Black Angus burger - cheddar/jalapeno Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Zaterdag in huis
Normale prijs 4,99 3,99
Groentesoep
check-circle Zaterdag in huis
4,99
Laden...