Mangalitza (bio gehouden) NLD

  • ✔ Voor 11.00 besteld, zelfde dag in huis
  • ✔ Voor 23.59 besteld, morgen in huis
  • ✔ 100% Dierenwelzijn Garantie
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-9 van 15

per pagina
Pagina
Aflopend sorteren
  1. Braadworst Mangalitza - chimichurri

    Braadworst Mangalitza - chimichurri

    € 7,99
    x
  2. Braadworst Mangalitza - Thaise gele curry

    Braadworst Mangalitza - Thaise gele curry

    € 7,99
    x
  3. Braadworst Mangalitza - ras al hanoud

    Braadworst Mangalitza - ras al hanoud

    € 7,99
    x
  4. Braadworst Mangalitza - old Amsterdam/mosterdzaadjes

    Braadworst Mangalitza - old Amsterdam/mosterdzaadjes

    € 7,99
    x
  5. Braadworst Mangalitza - roze peper/pistache

    Braadworst Mangalitza - roze peper/pistache

    € 7,99
    x
  6. Braadworst Mangalitza

    Braadworst Mangalitza - cheddar/jalapeno

    € 7,99
    x
  7. Rib eye Mangalitza

    Rib eye Mangalitza

    € 11,99
    x
  8. Varkensentrecote Mangalitza

    Varkensentrecote Mangalitza

    € 11,99
    x
  9. Spareribs Mangalitza

    Spareribs Mangalitza

    € 9,09
    x
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-9 van 15

per pagina
Pagina
Aflopend sorteren

Biologisch gehouden Mangalitza

Ons Mangalitza varkensvlees - ook wel bekend als wolvarken - komt van de Mangalicahof in Zuidwolde, midden in de Drentse natuurgebieden en heel eerlijk: een betere herkomst voor dieren is bijna niet mogelijk! Oprichter en oerboer Maarten Jansen runt zijn bedrijf met volle overgave, houdt zijn dieren biologisch en wat ons betreft nog belangrijker: met heel veel liefde! Omdat de Mangalitza varkens op de Mangalicahof in optimale omstandigheden hebben kunnen groeien, is dit varkensvlees mals en sappig, prachtig fijn van draad en heeft het een karakteristieke smaak die aangenaam blijft hangen.

Hoewel de dieren op de Mangalicahof dus (h)eerlijk opgroeien, is Maarten ervan overtuigd dat mensen alleen kiezen voor zijn vlees als het daadwerkelijk superlekker is. Natuurlijk, dat het vlees biologisch is en een bekende, liefdevolle herkomst kent, is mooi meegenomen, maar niemand gaat natuurlijk vlees eten dat minder smaakt. Logisch. Dit verhaal is volledig win-win. Karakteristiek vlees als resultaat van een karakteristieke herkomst, waarbij varkens naar hartenlust kunnen wroeten, grazen en doen wat ze in hun natuurlijke habitat horen te doen.

Maarten is van mening dat een dier moet groeien op voedergewassen die horen bij zijn natuur. Het voer komt van eigen terrein (geen Chinese of Braziliaanse soja, die de meeste ecologische boeren hun dieren voeren) en heeft dus geen wereldreis afgelegd. De wolvarkens blijven bij hun natuur en dat levert niet alleen karakteristiek vlees op, maar is ook van minimale impact op het milieu. 

Wolvarken

Het Mangalitza varken wordt ook wel wolvarken genoemd en werd oorspronkelijk gefokt in Hongarije. De wollaag beschermt de dieren tegen de kou, maar ook tegen de felle zon. Het Mangalitza varken staat bekend om zijn vlees dat is dooraderd met kleine vetlaagjes. Mooi gemarmerd dus! Absoluut varkensvlees dat je eens geprobeerd moet hebben.