Mangalitza (bio gehouden) NLD

Mangalitza (bio gehouden) NLD

  • ✔ Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
  • ✔ Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
  • ✔ Kies zelf je leverdag
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
  1. -15% braadworst old amsterdam mosterdzaadjes

    Braadworst Mangalitza - old Amsterdam/mosterdzaadjes

    € 6,79
    € 7,99
    x
  2. -15% Braadworst Thaise gele curry

    Braadworst Mangalitza - Thaise gele curry

    € 6,79
    € 7,99
    x
  3. -15% braadworst roze peper pistache

    Braadworst Mangalitza - roze peper/pistache

    € 6,79
    € 7,99
    x
  4. -15% Braadworst chimichurri

    Braadworst Mangalitza - chimichurri

    € 6,79
    € 7,99
    x
  5. -15% Braadworst Mangalitza - ras al hanout

    Braadworst Mangalitza - ras al hanout

    € 6,79
    € 7,99
    x
  6. -15% Braadworst Mangalitza - zontomaat/parmiggiano D.O.P.

    Braadworst Mangalitza - zontomaat/parmiggiano D.O.P.

    € 6,79
    € 7,99
    x
  7. -15% Braadworst Mangalitza - gorgonzola/veenbes

    Braadworst Mangalitza - gorgonzola/veenbes

    € 6,79
    € 7,99
    x
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Biologisch gehouden Mangalitza

Ons Mangalitza varkensvlees - ook wel bekend als wolvarken - komt van de Mangalicahof in Zuidwolde, midden in de Drentse natuurgebieden en heel eerlijk: een betere herkomst voor dieren is bijna niet mogelijk! Oprichter en oerboer Maarten Jansen runt zijn bedrijf met volle overgave, houdt zijn dieren biologisch en wat ons betreft nog belangrijker: met heel veel liefde! Omdat de Mangalitza varkens op de Mangalicahof in optimale omstandigheden hebben kunnen groeien, is dit varkensvlees mals en sappig, prachtig fijn van draad en heeft het een karakteristieke smaak die aangenaam blijft hangen.

Hoewel de dieren op de Mangalicahof dus (h)eerlijk opgroeien, is Maarten ervan overtuigd dat mensen alleen kiezen voor zijn vlees als het daadwerkelijk superlekker is. Natuurlijk, dat het vlees biologisch is en een bekende, liefdevolle herkomst kent, is mooi meegenomen, maar niemand gaat natuurlijk vlees eten dat minder smaakt. Logisch. Dit verhaal is dan ook volledig win-win. Karakteristiek vlees als resultaat van een karakteristieke herkomst, waarbij varkens naar hartenlust kunnen wroeten, grazen en doen wat ze in hun natuurlijke habitat horen te doen.

Maarten is van mening dat een dier moet groeien op voedergewassen die horen bij zijn natuur. Het voer komt van eigen terrein (geen Chinese of Braziliaanse soja, die de meeste ecologische boeren hun dieren voeren) en heeft dus geen wereldreis afgelegd. De wolvarkens blijven bij hun natuur en dat levert niet alleen karakteristiek vlees op, maar is ook van minimale impact op het milieu. En de dieren voelen zich er het best bij! 

Mangalitza is een echt spekzwijn en niet één op één te vergelijken met andere varkensrassen. Het is een 100% raszuiver varkensras en is robuuster en sterker dan de meeste varkensrassen. Het dier leeft gemiddeld ook veel langer dan de gemiddelde varkens (soms wel vier keer zo lang), wat uiteraard ook van invloed is op de prijs. Wolvarken is dus zeker niet het meest goedkope varkensvlees, maar die levenskwaliteit proef je zeer zeker.

Wolvarken

Het Mangalitza varken wordt ook wel wolvarken genoemd en werd oorspronkelijk gefokt in Hongarije. De wollaag beschermt de dieren tegen de kou, maar ook tegen de felle zon. Het Mangalitza varken staat bekend om zijn vlees dat is dooraderd met kleine vetlaagjes. Mooi gemarmerd dus! Absoluut varkensvlees dat je eens geprobeerd moet hebben.

Mangalitza kopen online?

Liefhebbers van wolvarken kunnen tegenwoordig hun hart ophalen. Dit exclusieve varkensvlees is namelijk niet verkrijgbaar op elke hoek van de straat. De online slager biedt dan uitkomst. Mangalitza kopen vanuit je luie stoel is immers een hele fijne oplossing. The Butchery levert van maandag t/m vrijdag tussen 17.00 – 22.00. Je kiest zelf je leverdag en krijgt je bestelling quickfrozen geleverd (binnen een uur ingevroeren met optimaal kwaliteitsbehoud), dus kunt het vlees eventueel zo weer de vriezer in doen. Makkelijker wordt ’t niet.