Mangalitza (bio gehouden) NLD

Mangalitza (bio gehouden) NLD

 • ✔ Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
 • ✔ Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
 • ✔ Kies zelf je leverdag
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Haaskarbonade Mangalitza

  Haaskarbonade Mangalitza

  € 9,59
  x
 2. Varkensentrecote Mangalitza

  Varkensentrecote Mangalitza

  € 10,49
  x
 3. Speklap met zwoerd Mangalitza

  Speklap met zwoerd Mangalitza

  € 5,99
  x
 4. Buikspek zonder zwoerd Mangalitza

  Buikspek zonder zwoerd Mangalitza

  € 20,79
  x
 5. Braadworst Thaise gele curry

  Braadworst Mangalitza - Thaise gele curry

  € 7,99
  x
 6. Braadworst Mangalitza - roze peper/pistache

  Braadworst Mangalitza - roze peper/pistache

  € 7,99
  x
 7. Braadworst Mangalitza - ras al hanout

  Braadworst Mangalitza - ras al hanout

  € 7,99
  x
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Biologisch gehouden Mangalitza

Ons Mangalitza varkensvlees - ook wel bekend als wolvarken - komt van de Mangalicahof in Zuidwolde, midden in de Drentse natuurgebieden en heel eerlijk: een betere herkomst voor dieren is bijna niet mogelijk! Oprichter en oerboer Maarten Jansen runt zijn bedrijf met volle overgave, houdt zijn dieren biologisch en wat ons betreft nog belangrijker: met heel veel liefde! Omdat de Mangalitza varkens op de Mangalicahof in optimale omstandigheden hebben kunnen groeien, is dit varkensvlees mals en sappig, prachtig fijn van draad en heeft het een karakteristieke smaak die aangenaam blijft hangen.

Hoewel de dieren op de Mangalicahof dus (h)eerlijk opgroeien, is Maarten ervan overtuigd dat mensen alleen kiezen voor zijn vlees als het daadwerkelijk superlekker is. Natuurlijk, dat het vlees biologisch is en een bekende, liefdevolle herkomst kent, is mooi meegenomen, maar niemand gaat natuurlijk vlees eten dat minder smaakt. Logisch. Dit verhaal is volledig win-win. Karakteristiek vlees als resultaat van een karakteristieke herkomst, waarbij varkens naar hartenlust kunnen wroeten, grazen en doen wat ze in hun natuurlijke habitat horen te doen.

Maarten is van mening dat een dier moet groeien op voedergewassen die horen bij zijn natuur. Het voer komt van eigen terrein (geen Chinese of Braziliaanse soja, die de meeste ecologische boeren hun dieren voeren) en heeft dus geen wereldreis afgelegd. De wolvarkens blijven bij hun natuur en dat levert niet alleen karakteristiek vlees op, maar is ook van minimale impact op het milieu. 

Wolvarken

Het Mangalitza varken wordt ook wel wolvarken genoemd en werd oorspronkelijk gefokt in Hongarije. De wollaag beschermt de dieren tegen de kou, maar ook tegen de felle zon. Het Mangalitza varken staat bekend om zijn vlees dat is dooraderd met kleine vetlaagjes. Mooi gemarmerd dus! Absoluut varkensvlees dat je eens geprobeerd moet hebben.