Pasen komt eraan en die is natuurlijk niet is natuurlijk niet compleet zonder een uitgebreide Paasbrunch! Dat kan natuurlijk met een eitje en een croissantje, maar je kunt óók all the way gaan! Want dat is wel een beetje het leuke aan een paasbrunch. Alles kan en mag en neem er vooral lekker de tijd voor. Geen inspiratie? Wij hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet!

1. Eieren

Daar kunnen we natuurlijk niet omheen. Zonder eieren geen paasbrunch. Je kun natuurlijk klassieke scrambled eggs maken, maar je kunt ze ook opleuken naar iets bijzonders. Wat denk je van Eggs Benedict met Pulled Pork? Niet normaal lekker en de pulled pork maak je gewoon van tevoren, zodat je voorbereid de paasbrunch in gaat. Maak lekker veel, zodat je de rest kunt gebruiken voor lekkere happen, zoals bijvoorbeeld Pulled Pork nachos. Maar óók een fijne tip: we hebben een fantastisch broodje warm vlees met gebakken ei en shabu shabu online staan die je zéker eens wilt maken.

Eggs Benedict

2. Meat Pie

Ook een waanzinnig brunch gerechtje, zónder enige moeite, is een meat pie. Wij hebben een aantal New-Zealand meat pies op voorraad, die alleen nog maar even in de oven hoeven. Stewed Beef, Spicy Lamb, Asperges of sate ajam... stuk voor stuks dikk aanraders!

3. Croquetten

Lekker out-of-the-box, nog een quick-win pakker: een broodje kroket! What’s not to like? Vindt toch iedereen lekker? Wij hebben meer dan 15 smaken in ons assortiment, geschikt voor frituur, airfryer, oven én BBQ. Wat denk je bijvoorbeeld van rendang, sambal chicken, local beef, bospaddenstoel of garnalen? Voor elk wat wils en zo zo lekker!

4. Lamsvlees

Lamsvlees is wat ons betreft onlosmakelijk verbonden met de Pasen, dus lam kan niet ontbreken in dit lijstje. Allereerst een waanzinnige lamsrack uit Nieuw-Zeeland, waar je o.a. dit recept mee maakt, maar ook lamskoteletten zijn klassieker én we hebben heerlijk malse lamsloin in diverse smaken.

5. (Asperge)soep

Soep hoort wat ons betreft ook thuis op de brunchtafel. Aspergesoep is natuurlijk een klassieker, maar ook tomatensoep, ossenstaartsoep, mosterdsoep of één van onze andere 12 huisgemaakte soepen zijn top! Wil je het jezelf dus makkelijk maken? Dat kan makkelijk met onze kant-en-klare soepjes. Die hoef je alleen nog maar even op te warmen.

6. Sunday Roast of Rollade

Net als bij elk samenkomen, is een klassieke roast of rollade altijd lekker feestelijk. En makkelijk, want je bereidt ‘m in z’n geheel, waarna je er heerlijk met z’n allen van kunt genieten. De ribeye rollade is ook nog eens in de aanbieding. Ook één van onze favoriete klassiekers is nog altijd Beef Wellington!

Broodje hamburger

7. Een broodje hamburger

Oké, misschien een beetje een inkopper, want wij bij The Butchery zijn burgerlovers. Maar een mooi opgebouwd broodje hamburger is natuurlijk ook een ultieme smaakbeleving. Wij hebben waanzinnige USA Black Angus burgers in meer dan 15 smaken. Cheddar/japopeno bijvoorbeeld, maar ook Tikka Massala of Bumbu Bali. Allemaal even lekker en voor de Pasen toch een tikkeltje speciaal.

8. Een dikke vette steak

Als het een béétje weer, moet de BBQ natuurlijk worden aangeslingerd. Met Pasen kun je er dan een bijzondere draai aan geven. Ribeye, entrecote of picanha zijn fijne opties. Hier vind je een picanha recept met alles erop er eraan.  Maar met een mooie flank steak bijvoorbeeld, maak je de meest waanzinnige gerechten mee, zoals deze flank steak rols naar recept van Jord Althuizen.

9. Braadworst 

Ook leuk bij de brunch: een braadworst proeverij. Je kunt hotdogs maken, maar je kunt de worstjes ook mooi presenteren gesneden op een plank. Wij hebben namelijk meer dan 20 soorten! Van cheddar/jalopeno tot espresso/roze peper en van bieslook/pijnboompit tot Thaise rode curry. En nog een tip: maak er een proeverij van en serveer er een sambal mayo bij. Maak je eenvoudig zelf met een sambal naar keuze. Zelf zijn we dol op oelek en badjak, maar de keuze is natuurlijk reuze! Wat ook hele fijne recepten zijn: saucijzenbroodjes met braadworst, corn dogs, een sausage roll of Antwerpse worstenbroodjes. Allemaal easy to make en echt even iets anders.

Saucijzenbroodjes

10. Teppanyaki / Korean BBQ / Gourmet

Gourmet is natuurlijk altijd een klassieker met feestdagen, dus ook met pasen, maar deze keer willen we eigenlijk onze slice-it-yourself teppanyaki schotel wel even in het zonnetje zetten. Echt een waanzinnige schotel met o.a. A5 Wagyu entrecote, mini cheddar japopeno burgers, yakiniku spiesjes en shabu shabu vlees: allemaal even lekker. Sinds kort hebben we een compleet assortiment, dus zelf samenstellen kan natuurlijk net zo eenvoudig. Ons teppanyaki (korean bbq) vlees vind je hier.

Dat waren alvast 10 tips om je op weg te helpen, maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je samen met fijn gezelschap kunt genieten van allerlei heerlijkheden. Een tafel vol, zeg maar. Zeker in deze tijden moet je er immers zelf een feestje van maken. Wij helpen je ook graag op weg met onze aanbiedingen, die deze week naadloos aansluiten op de Pasen. 

Bekijk Paasaanbiedingen

Wij wensen je alvast een hele fijne Pasen!

Team Butchery