Chipolata

Chipolata

Chipolataworstjes zijn worstjes die vrij dun zijn. Lekker voor bij de BBQ, gourmet of misschien bij ’t Engelse ontbijtje? Of rook ze op de BBQ en maak je eigen broodje hotdog.. Met chipolata worstjes kan je flink wat kanten uit, altijd handig om in de vriezer te hebben dus!

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

8 Items

per pagina
Oplopend sorteren
Bekijken als Grid List

8 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is chipolata worst?

De chipolata worst heeft al een vrij rijke geschiedenis met een Europese achtergrond. Er gaan verhalen rond dat de chipolata ontwikkeld is in Frankrijk, maar andere bronnen geven aan dat de worst juist uit Italië komt, waarbij de naam is afgeleid van het Italiaanse woord ciopella. Het woord ciopella betekent ‘op smaak gebracht met ui’. Klinkt aannemelijk! Het is in ieder geval een worstje waarbij ’t meest opvallende de dikte is. Het is namelijk een bijzonder dun worstje.

Wat voor vlees is chipolata worst?

’t Mooie aan chipolata worstjes is dat ze in allerlei soorten voorkomen. Zo heeft The Butchery meerdere soorten in ’t assortiment van: kalkoen, lam, varken en rund. De Livar chipolata worstjes zijn varkens chipolata worstjes en de Angus chipolata’s zijn gemaakt van rundvlees.

Wat is het verschil tussen chipolata en merguez?

Chipolata worstjes en merguez worstjes lijken qua dikte en grootte best veel op elkaar, maar er zit wel degelijk verschil tussen de twee soorten worst. Het verschil zit ‘m vooral in de kruiding. Waar een chipolata worstje gekruid kan zijn als een normale braadworst, is de kruiding bij merguez vaak Noord-Afrikaans getint, rood van kleur en pittig van smaak.

Hoe bereid je chipolata worstjes?

De chipolata worstjes worden bevroren geleverd. ’t Is dus belangrijk dat je allereerst de chipolata worstjes goed laat ontdooien. Dit kan je het beste doen door ze een dag van tevoren in de koelkast te leggen.

Chipolata bereiden in 5 stappen

  1. Haal de worstjes een half uur voor het bereiden uit de verpakking.
  2. Zet een koekenpan op ‘t vuur met een klontje boter.
  3. Boter goed gesmolten? Dan kunnen de worstjes erin!
  4. Braad de worstje bruin in ongeveer een minuut terwijl je ze draait.
  5. Laat de worstjes nog 6 tot 8 minuutjes garen.

De chipolata’s kan je natuurlijk ook perfect op de BBQ grillen of klaarmaken tijdens de gourmet. Net wat je zelf wilt!

Foodpairing met Black Angus chipolata

Oh yes, onze slagers zijn, naast met de normale braadworsten, ook aan de slag gegaan met de black angus chipolata worstjes. In de smaken die ’t hardst lopen bij de LIVAR braadworsten. Wat dacht je van een Black Angus chipolata met cheddar&jalapeno of een Black Angus chipolata met Old Amsterdam & mosterd? Kan je het Engelse ontbijt of de gourmet nét wat specialer mee maken.

Worstjes voor de gourmet

Als je gaat gourmetten wil je geen dikke worst op je grillplaat of in je gourmetpannetje leggen. Dikkere worsten doen er immers langer over om te garen dan dunnere worstjes. Dan zijn de chipolata worstjes ideaal! Mooie dunne worstjes, perfect voor bij de gourmet.. En aangezien The Butchery ze in meerdere soorten heeft, zit er zeker iets bij wat je lekker vindt. Van kalkoen tot lam en van varken tot rund. Vul de gourmet vooral aan met ander gourmetvlees. Kijk bijvoorbeeld eens bij de gourmetschotel of mini burgertjes (met mini burgerbuns!).

Engels ontbijt met chipolata

Engels ontbijtje maken? Chipolata worstjes passen daar perfect bij! Een compleet klassiek Engels ontbijt bestaat uit baked beans in tomatensaus, bacon, een spiegeleitje, champignons, bloedworst (ook wel black pudding genoemd) én natuurlijk worstjes. Juist zulke mooie kleine dunne worstjes zijn ideaal voor een ontbijt, omdat ze niet te groot zijn. Hoe meer trek je hebt, hoe meer worstjes je kan pakken. Oh, er zijn natuurlijk veel varianten op het Engelse onbijt. Zo worden de beans nog wel eens vervangen door toast en wordt de bloedworst nog wel eens weggelaten. Bacon, het spiegeleitje, de champignons en de dunne worstjes zijn de kern van het Engelse ontbijt. Maar maak gerust je eigen variant op het Engelse ontbijt!

Chipolata online bestellen?

Tegenwoordig bestel je chipolataworstjes net zo makkelijk online als een nieuwe trui. Wel fijn! Online is er meer keuze dan bij de slager om de hoek en chipolata worstjes doen ’t altijd goed. Bij de BBQ, gourmet of gewoon in de pan. Bestel chipolata online bij The Butchery, dan ben je verzekerd van de lekkerste chipolataworstjes van dieren die een mooi leven gehad hebben.

Chipolata quickfrozen thuisgeleverd

De chipolata worstjes worden quickfrozen bij je thuisgeleverd. Hou hier ook rekening mee bij het kiezen van je bezorgdatum, het vlees heeft immers nog even nodig om te ontdooien als je ’t gelijk wilt gebruiken. Alles wat je nog niet direct wil gaan gebruiken, kan daarentegen zo de vriezer weer in. Makkelijk!

Onze mannen in de productie vriezen het vlees dus in na productie. Dat gaat op een speciale manier. Speciale manier? Yes. Wij hebben namelijk een speciale vriezer, die het vlees in een korte tijd op extreem lage temperatuur kan invriezen. Dat brengt voordelen met zich mee. Zo krijg je ’t vlees verser dan vers thuis, omdat juist zo snel invriezen ervoor zorgt dat structuur, voedingswaarden en smaak optimaal behouden blijven.

Chipolata kopen online?

Online chipolata kopen is easy. Je gooit je favoriete worstjes in je winkelmandje en vult je winkelwagen aan met ander lekker eten uit ons assortiment. Wat dacht je van een dikke ribeye voor de zaterdag, een mooi stoofgerecht of een fantastische schnitzel? Sowieso altijd handig om wat in de vriezer op voorraad te hebben én daarbij, we verzenden al gratis vanaf 60 euro. Win-win toch? In de check-out kan je zelf je leverdag en levermoment kiezen. We hebben een fijne betrouwbare koerier voor avondlevering, maar ook voor daglevering. Zorgen we er samen voor dat je bestelling op het afgesproken moment geleverd wordt.

Oh, kan me voorstellen dat je je afvraagt hoe het vlees dan bevroren bij je thuis geleverd wordt. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, besteden we er veel zorg aan om je vlees optimaal in te vriezen. Om het dan ook bevroren bij je te leveren op een gewenst tijdstip werken we met twee koeriers. Trunkrs verzorgt onze avondlevering. De pakketten die door Trunkrs worden bezorgd, worden pas om 11 uur ’s ochtends bij ons opgehaald en gaan vanaf 17 uur al in uitlevering. De pakketten zijn dus relatief kort onderweg. Voor het transport pakken we je bestelling in in een kartonnen doos, met isolatiezak en droogijs, zodat je je vlees gegarandeerd bevoren in ontvangst kan nemen.

We werken ook samen met Leen Menken, een koerier die overdag levert en gespecialiseerd is in geconditioneerd transport. Zo hebben ze structureel kwaliteitscontroles op temperatuur. Met beide levermogelijkheden kan je dus ervanuit gaan dat je bestelling bevroren geleverd wordt.