Hazenrug heel

Hazenrug heel

De hele hazenrug is een klassieker onder het wild. Mals, vol van smaak en met een fijne structuur die smelt zodra je erin snijdt. Dit is vlees dat vraagt om aandacht: kort bakken of rustig in de oven, zodat het mooi rosé blijft en zijn natuurlijke smaak behoudt. Combineer het met wat seizoensgroenten en een eenvoudige jus, en je hebt een gerecht dat alles zegt zonder veel woorden.

Wat is hazenrug

De rug is het meest verfijnde deel van de haas. Omdat de haas vrij leeft, krijgt het vlees die herkenbare, volle wildsmaak die liefhebbers zo waarderen. Het is mager vlees dat snel gaart, dus een paar minuten verschil maakt al uit. Bak het kort of braad het heel en laat het even rusten. Een kerntemperatuur van rond de 54 graden houdt het vlees sappig en precies goed van garing. Zo proef je haas op z’n best: puur en eerlijk.

Hazenrug bestellen

Bij The Butchery bestel je hazenrug eenvoudig online. Onze meesterslagers trimmen elk stuk zorgvuldig en letten op de perfecte verhouding tussen vlees en vet. Bestel je voor 11.00 uur, dan heb je het dezelfde avond nog in huis (in Nederland en België). Liever een ander bezorgmoment? Geen probleem, je kiest zelf wat jou het beste uitkomt! Het vlees wordt vacuümverpakt en flashfrozen geleverd, zodat de kwaliteit optimaal behouden blijft.

Het bereiden van hazenrug heel

Een hele hazenrug is mager en verfijnd vlees dat snel kan uitdrogen. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig te werken en altijd met een kerntemperatuurmeter te garen.

  • Haal de hazenrug ruim op tijd uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  • Dep het vlees goed droog met keukenpapier.
  • Verhit een mengsel van boter en olie in een ruime pan op middelhoog vuur.
  • Kruid de hazenrug licht met zout en peper.
  • Braad de hazenrug rondom goudbruin aan. Neem hier de tijd voor zodat het vlees een mooie korst krijgt.
  • Voeg tijdens het aanbraden een takje tijm en wat rozemarijn toe aan de pan voor extra aroma.
  • Plaats de hazenrug daarna in een voorverwarmde oven van 150 graden.
  • Voor een mooie rosé garing, ben je opzoek naar de volgende kerntemperatuur: 55 tot 58 graden.
  • Haal de hazenrug uit de oven en laat het vlees 10 minuten rusten onder losjes aluminiumfolie voordat je het aansnijdt.

Ingredienten

haas

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 477
Energie (kcal) 114
Vet (g) 3.0
Verzadigd vet (g) 1.3
Koolhydraten (g) 0.0
Suikers (g) 0.0
Vezels (g) 0.0
Eiwitten (g) 21.8
Zout (g) 0.13

Hazenrug heel

Hazenrug is mals vlees met een volle, natuurlijke wildsmaak. Kort gebakken of rosé gebraden komt het het best tot zijn recht.

check-circle Morgen in huis

+ Sauzen en jus

+ 17,99 | Blues Hog Raspberry Chipotle Sauce [pot 557 gram]
+ 10,50 | Croix Valley Rhubarbecue Sauce [354 gram]
+ 10,50 | Croix Valley Cran B Cue Sauce [354 gram]
+ 5,99 | Culinaire Jus Rode wijn [200ml]
+ 5,99 | Culinaire Jus Valrhona Chocolade [200ml]
+ 5,99 | Culinaire Jus Zwarte truffel [200ml]

+ Sides (KIES GEWENSTE AANTAL IN CHECKOUT)

+ 9,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
+ 5,99 | 4x gratintaartje creamy cheese [100 gram per stuk]
+ 4,99 | Kruidenboter Cafe de Paris [100 gram]
+ 4,99 | Kruidenboter Toscana [100 gram]
+ 6,99 | Plukbrood zontomaat&olijf
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Hazenrug is mals vlees met een volle, natuurlijke wildsmaak. Kort gebakken of rosé gebraden komt het het best tot zijn recht.
Product label
Voor 11.00u besteld, dezelfde avond in huis Geleverd tussen 17.00 - 22.30 (ma-vr) 100% tevredenheidsgarantie
Meest gekocht
Steak Seasoning
check-circle Morgen in huis
5,99
Loaded Texas Brisket Loaded Texas Brisket
check-circle Morgen in huis
12,99
Burgerbun Brioche Black
check-circle Morgen in huis
2,99
Laden...