SPAARPUNTEN AL INGELEVERD?  | Lees Meer

Een diervriendelijke slager: het is in feite natuurlijk een hol begrip. Net als de vegetarische slager. Het nabouwen van vlees met fabrieksmatige ingrediënten heeft welgeteld helemaal niets met het slagersambacht te maken. Net zoals diervriendelijkheid en het slagersvak niet hand in hand gaan. Hoe je het ook wendt of keert: voor de vleesconsumptie worden dieren geslacht en slachten in zijn beste vorm is niet vriendelijk. Daar kunnen we kort over zijn. Vlees eten is dan ook per definitie geen diervriendelijke keuze, maar ook dat is geen rocket science. En toch eten we met z’n allen vlees, zij het her en der gepaard met het nodige schuldgevoel. Zonde, want doe het dan niet. Eet minder, maar beter vlees van dieren met een eerlijke herkomst. Want dat is tenminste een bewuste keuze waarmee we verder komen…

Flexitarier // bewuste vleeseter

Maar die keuze lijkt terrein te winnen. Het aantal flexitariërs in Nederland groeit in rap tempo en ook dat juichen wij toe. Dat geloof je wellicht niet, want het vermindert de vraag naar vlees, maar toch hebben wij veel liever dat mensen kiezen voor minder, maar beter vlees eten. Je kunt immers vlees eten en vlees eten. Wat veel mensen zich nog altijd niet beseffen, is dat daar echt een universum verschil in zit. Natuurlijk, de afgelopen jaren zijn er regelmatig schandalen aan het licht gekomen uit de vleesindustrie en hoewel de meeste mensen de beelden niet eens konden afkijken, zo gruwelijk, draait de massa-industrie nog altijd op volle toeren. Struisvogelen, onwetendheid, desinteresse, gebrek aan opties of toch niet bereid om extra geld uit te geven? Zeg het maar. Maar mocht je denken dat bij mij als slager niet ook de haren overeind gaan staan van deze beelden, dan heb je het mis. Ik vind strompelende varkens evengoed afschuwelijk, dierenmishandeling en absoluut onaanvaardbaar.   

Daarmee komen we dus bij onze filosofie. Wil je vlees eten? Eet dan vlees van dieren die met respect zijn gehouden en zonder onnodig leed zijn geslacht. Want eerlijk = eerlijk: dieren slachten is niet diervriendelijk, maar dieren houden zeer zeker wel, wanneer dat door boeren met liefde voor dieren wordt gedaan. En vlees eten van dergelijke boeren is een bewuste keuze, waarmee wat ons betreft de wereld een beetje mooier wordt. Dan kost het maar ietsjes meer. Op die keuze is ons assortiment dus afgestemd. Wanneer je bij the Butchery vlees bestelt, ben je zeker van een eerlijke herkomst. Veel diervriendelijker kunnen we het als slager niet voor je maken. Wil je goedkope plofkip eten of varkensvlees uit de massaindustrie? Dan moet je hier dus niet zijn. Maar zoek je eerlijk vlees voor een eerlijke prijs, dan zit je hier goed!

Van flexitarier tot fervent BBQ'er

Hoe je vleesconsumptie in jouw dagelijks leven past, is natuurlijk een keuze die je zelf moet maken. Ben je vegetariër? Good for you! Dan zul je vast en zeker nog altijd niet blij zijn met onze aanpak. We blijven immers slager. Hoewel dit in principe alleen geldt voor mensen die ook zuivel bannen, want zuivel wordt doorgaans ook weinig diervriendelijk geproduceerd. Maar dat terzijde. We dwalen af. Ben je flexitariër? Dan past onze aanpak denk ik heel goed bij jou. Ben je fervent BBQ’er? Dan ook, want met raszuiver USA Black Angus, LIVAR, Ibérico, Rubia Gallega en Label Rouge kip zit je qua kwaliteit en smaak helemaal top. Da’s dus win-win.

Bewust vlees eten

Hoe weet je nu of je goed zit wat betreft dierenwelzijn? Dat is niet altijd even eenvoudig, maar wij weten exact waar ons vlees vandaan komt en maken bewuste keuzes. Keuzes waar wij achter staan. Op Butchery.nl vind je daarom premium vleesrassen met een karakteristieke smaak. Want los van dierenwelzijn, kiest niemand voor vlees dat niet lekker smaakt. Zeker niet wanneer dat vlees duurder is dan vlees uit de industrie. Zie het als een win-win. Het prachtige varkensras LIVAR kan het eigenlijk niet beter verwoorden: Smaak als beloning voor goede zorg.