Arayes met cheddar van de BBQ

Ingredienten

500 gram Rundergehakt
2 Naanta pocket broodjes 
1 Kleine ui, geraspt
2 teentjes Knoflook, fijngehakt
1 eetlepel Shoarmakruiden
1 eetlepel Fijngehakte peterselie
1 theelepel Gerookte paprikapoeder
6 plakjes Cheddar, in stukjes

Bereidingswijze

OH MY... Streetfood uit het Midden-Oosten,  voornamelijk Libanon, Palestina en Israël. De foto zegt waarschijnlijk al genoeg, maar geloof ons: dit recept van @vurigekolen wil je maken! Maar wat zijn Arayes eigenlijk?

Wat zijn Arayes?

Arayes zijn een populair gerecht uit het Midden-Oosten, vooral in Libanon, Palestina en Israël. Het zijn gegrilde of gebakken pitabroodjes gevuld met gekruid gehakt, meestal lams- of rundergehakt. De broodjes worden vervolgens krokant gebakken of gegrild, waardoor ze een knapperige buitenkant en een sappige, smaakvolle vulling krijgen.

Bereiding Arayes

Verwarm de naanta broodjes 30 seconden in de magnetron, zodat ze soepeler worden en niet scheuren tijdens het vullen. Meng ondertussen het gehakt met de geraspte ui, knoflook, shoarmakruiden, peterselie en gerookte paprikapoeder tot een stevig mengsel.
 
Snijd de naanta broodjes open en druk een laagje gehakt in het midden van elk broodje. Voeg tijdens het vullen stukjes cheddar toe, zodat deze mooi smelt tijdens het grillen.
 
Grill de broodjes indirect op 160°C voor 15 à 20 minuten, en draai halverwege om tot het gehakt gaar is en de cheddar gesmolten. 

Arayes

ENJOY!



Meest gekocht
erwtensoep Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
6,99
Fijne verse worst LIVAR
check-circle Morgen in huis
4,99
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Morgen in huis
3,99