Rendang Burgers van de BBQ

Bereidingswijze

Hamburgers en de Indonesische keuken: gotta love both! Waarom dan niet samenvoegen in één waanzinnig product? Hebben onze slagers dus maar meteen voor je gedaan en tijdens onze #butcheryburgerbattle werd de Rendang Burger dan ook op de meest waanzinnige manieren bereid. Zo ook door BBQ Junkie, die met deze - jawel - BBQ variant. 

De burgers kunnen op de BBQ, maar de snelle thuiskok kan de burgers natuurlijk ook 'even snel' in de pan bereiden. 

Voorbereiding 

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor genoeg hitte om de burgers te grillen. Ergens tussen de 200 en 230 graden.Zet ondertussen een steelpan op laag vuur en doe er azijn, water, suiker en het zout in. Verwarm tot het zout en de suiker zijn opgelost en haal het pannetje dan van het vuur.

Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en doe deze in een kom. Giet hier het mengsel van azijn water, suiker en zout bij en laat zo staan tot de burger gegrild zijn.

Neem nu een mengkom en doe hier de mayonaise, sambal en het limoensap in. Meng door elkaar tot een sambal mayonaise.

Bereiding Rendang Burgers op BBQ

Is de BBQ op temperatuur? Grill de burgers dan 3 a 4 minuten per kant. Snijd ondertussen je broodjes open en rooster deze ook een minuutjes op de BBQ.

Zijn de burgers gaar en de broodjes geroosterd? Dan is het tijd om burgers te bouwen. Neem hiervoor de onderkanten van de broodjes en bestrijk deze rijkelijk met de sambal mayonaise. Vervolgens gaan de blaadjes krulsla er op, gevolgd door de rendang burgers.

Strooi vervolgens de seroendeng over de burgers en giet daarna de ringen rode ui af, zodat je de burgers kan voorzien van wat ringen. Maak de burgers af met de bovenkanten van de broodjes en serveer ze direct.

ENJOY!
Bekijk Alle Burgers >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept