Broodje rookworst met cheddar en gekaramelliseerde ui

Ingredienten

4 broodjes
2 Ambachtelijke (rauwe!) rookworsten
4 Rustieke pistolets
Grove mosterd
2 Grote uien in halve ringen
1 eetlepel Bruine suiker
1 eetlepel Roomboter
1 eetlepel Balsamico azijn
1 theelepel Versgemalen zwarte peper
8 plakjes Cheddar smeltkaas

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Grillrooster
  • Indirecte opstelling
  • Koekenpan voor de gekaramelliseerde ui

Bereidingswijze

Lean & mean, dit broodje rookworst van Siebe Grijpma // @bbqmoods. Een heerlijke winterlunch! Siebe grebruikte een mooie ambachtelijke Iberico Black Pepper rookworst op een rustieke pistolet en voegde mosterd, gesmolten cheddar en gekaramelliseerde ui toe. Fingerlicking good en makkelijk te bereiden. Siebe maakte hem op de BBQ, maar 'gewoon' in de pan gaat natuurlijk ook prima!

SAMENVATTING

  • Indirecte bereiding op de BBQ
  • 80 Celsius en appelhout
  • 2 uur garing

Bereiding gekaramelliseerde ui

Verhit de boter in een skillet of pan op de BBQ (of een gaspitje). Voeg de uien toe met de bruine suiker, zwarte peper en een snufje zout. Laat zachtjes karamelliseren (ca. 10-15 min) en blus af met de balsamicoazijn.

Bereiding rookworst

Bereid je BBQ voor op indirecte hitte en ongeveer 80 graden Celsius. Is de BBQ op temperatuur, dan voeg je wat rookhout toe. Ik gebruik bij varkensvlees altijd fruithout en in dit geval had ik appel chunks liggen die ik gebruikt heb.

Leg nu je (verse, rauwe ambachtelijke) rookworst op het rooster en laat deze rustig voor 1,5 tot 2 uur garen in de rook. Zorg dat je je pistolets op tijd gereed hebt. Je kunt ze bij de bakker halen of zelf afbakken uiteraard, maar zorg dat je een krokant broodje hebt. Als je rookworst klaar is gaan we het pistoletje opbouwen.

Broodje rookworst maken

Snij je pistolet over de lengte doormidden. Besmeer nu de onderste helft van het broodje met grove mosterd. Plaats 2 plakjes Cheddar smeltkaas en smelt deze eventueel met een crème brûlée brandertje. Snij de rookworst in tweeën (of vieren al naar gelang hoeveel broodjes je wilt bouwen) en leg een halve rookworst op de gesmolten kaas. Top af met de gekaramelliseerde uien en voeg eventueel gebakken uitjes toe voor een crunch. Serveer direct en met een servetje! Heerlijk met een winterbiertje of warme glühwein.

broodje rookworst

ENJOY!



Meest gekocht
Kipdijfilet Scharrel Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
8,99
Droge worst
check-circle Morgen in huis
3,99
LIVAR rookworst
check-circle Morgen in huis
4,99