Broodje Secreto met zwarte olijventapenade en Manchego

Bereidingswijze

Houd je van varkensvlees? Dan is dit een topper. Ik zag hem voorbij komen op de feed van @duijvelslekker en die heeft zich weer laten inspireren door @smokeygoodness van BBQ Koning Jord Althuizen. It's all in the combination, want moeilijk is het zeer zeker niet. Beetje preppen en een kind kan de was doen. Foto: @duijvelsekker

Broodje secreto

Een olijventapenade, een tomaten chutney met peppadews en olijfolie, manchego kaas en natuurlijk de secreto en dat allemaal op een knapperige ciabatta. Het originele recept is gemaakt met secreto Iberico, maar hij kan ook eenvoudig worden gemaakt met BBQ secreto, de give away van deze week. De olijventapenade kun je kant-en-klaar kopen, maar ook zelf maken. Wat je wilt. Zelfde geldt voor de chutney (fijngesneden cherrytomaatjes en peppadews, klein beetje geperste knoflook en olijfolie). Dat is goed voor te bereiden. Enige dat je dan hoeft te doen is de secreto om en om grillen op de hete BBQ en de broodjes ook even een tikkie geven zodat ze lekker knapperig zijn. De chutney nog even licht verwarmen is trouwens aan te raden. Smeer het broodje vervolgens in met zwarte olijventapenade en beleg met wat rucola, leg de secreto erop, dan de manchego,  daarop lekker veel chutney en klaar is je broodje. 

Uiteraard kun je hier makkelijk een eigen draai aan geven, maar de moraal van het verhaal is eigenlijk dat secreto enorm veelzijdig is en ook waanzinnig smaakt op een broodje! Welke combi je er ook van maakt. Al blijft een Spaanse knipoog natuurlijk wel leuk!

ENJOY!
Bekijk secreto iberico assortiment >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept