Cheesy Sloppy Joe

Ingredienten

Lunch 4 personen
500 gram Rundergehakt
4 Hamburgerbuns
1 eetlepel BBQ kruiden
2 Grote gele uien
2 Eetlepels balsamico azijn
1 Grote eetlepel basterdsuiker
8 plakjes Cheddar

Benodigdheden

  • Hamburger spatel

Bereidingswijze

Lean & mean, dit recept van Robert // @vurigekolen. Helemaal een sloppy Joe is het niet, want de tomatensaus heeft Robert namelijk vervangen door cheddar en die keuze omarmen wij natuurlijk meteen! Voel je echter vrij om toch tomatensaus (of ketchup en Worcestersaus) toe te voegen, als je dat lekker lijkt. Robert serveerde hem op onze leuke rode burger buns en zeg nu zelf; is toch een plaatje? Messy en sloppy, zoals het wat ons betreft hoort! En het is ook nog eens supersimpel!
 
Dit recept is natuurlijk extra lekkerals je kiest voor een uitgesproken runderras zoals USDA Prime Black Agus, deze week met maar liefst 25% korting
 
Sloppy Joe

Bereiding cheesy Sloppy Joe

1. Snij de uien doormidden en vervolgens in dunne halve ringen.
2. Bak de uien samen met de balsamico azijn en basterdsuiker minimaal 30 minuten op laag vuur.
3. Bak in een andere pan het gehakt lekker bruin en voeg op het laatst een eetlepel vanje favoriete BBQ kruiden toe.
4. Voeg het gehakt toe aan de uien en meng het goed door elkaar.
5. Leg het gehakt-uienmengsel in porties in de pan. Leg twee plakjes cheddar bovenop elke portie gehakt.
6. Laat de cheddar smelten en leg een opengesneden bun erbovenop.
7. Flip het broodje met de hamburger spatel zodat de gesmolten cheddar aan het broodje blijft plakken.
8. Serveer direct.
 
ENJOY!