The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.

Cote du Pork met Hot Honey
Bereidingswijze
Door het hete weer krijg ik [Jeremy] ook altijd een craving naar heet eten. Het lijkt misschien een gek idee maar in vele landen waar de temperaturen bijzonder hoog zijn eten zij juist lekker spicy. Meer tips voor eten met warm weer vind je trouwens hier.
Een prachtige “pork chop” van het Livar varken heeft niet veel nodig en mijn gefermenteerde hot honey is een echte winnaar! Oh, wel even goed om rekening mee te houden... dit recept kun je niet instant maken, want het fermenteren neemt zo'n 2 weken in beslag.
Bereiding Cote du Pork met Hot Honey!
- Snij de ui, knoflook en rode chilipepers fijn en doe deze in een weckpot.
- Pluk de takken rozemarijn, hak deze fijn en voeg toe.
- Voeg als laatst de honing toe en roer goed door.
- Zet op een donkere plek weg en doe het deksel dicht. Laat de honing minimaal 2 weken staan om te fermenteren. Zo komt de smaak echt tot leven!
- Verhit een pan met olie, bestrooi de cote du pork met zout en peper en bak deze aan beide kanten voor circa 3 minuten. Vergeet niet ook de vet rand goed aan te bakken.
- Laat het stuk vlees rusten, en terwijl het vlees nog warm is kan je de hot honey erover heen lepelen.
Sticky, spicy goodness