Cote du Pork met Hot Honey

Ingredienten

1-2 personen
2 Cote du pork
500 gram Honing
300 gram Rode chili peper
1 Rode ui
10 Tenen knoflook
2 Takken rozemarijn

Bereidingswijze

 
Door het hete weer krijg ik [Jeremy] ook altijd een craving naar heet eten. Het lijkt misschien een gek idee maar in vele landen waar de temperaturen bijzonder hoog zijn eten zij juist lekker spicy. Meer tips voor eten met warm weer vind je trouwens hier.
 
Een prachtige “pork chop” van het Livar varken heeft niet veel nodig en mijn gefermenteerde hot honey is een echte winnaar! Oh, wel even goed om rekening mee te houden... dit recept kun je niet instant maken, want het fermenteren neemt zo'n 2 weken in beslag. 

Bereiding Cote du Pork met Hot Honey! 

  • Snij de ui, knoflook en rode chilipepers fijn en doe deze in een weckpot.
  • Pluk de takken rozemarijn, hak deze fijn en voeg toe.
  • Voeg als laatst de honing toe en roer goed door.
  • Zet op een donkere plek weg en doe het deksel dicht. Laat de honing minimaal 2 weken staan om te fermenteren. Zo komt de smaak echt tot leven!
  • Verhit een pan met olie, bestrooi de cote du pork met zout en peper en bak deze aan beide kanten voor circa 3 minuten. Vergeet niet ook de vet rand goed aan te bakken.
  • Laat het stuk vlees rusten, en terwijl het vlees nog warm is kan je de hot honey erover heen lepelen.
Sticky, spicy goodness
ENJOY!