Gestoofde ketjap-chili spareribs

Ingredienten

2 strengen Spareribs, ontvliesd en door de helft gesneden.
1/2 Ui 
2 Limoenblaadjes
1 eetlepel Knoflookpuree
1 eetlepel Sambal
1 Limoen gehalveerd
750ml Kippenbouillon
200 ml Chilisaus
150 ml Ketjap
Dat je spareribs op meerdere manieren kunt bereiden, wisten we natuurlijk wel. Nick Kunst van @nickkunstchocolates maakte ze in 2 fasen klaar. Eerst garen in de pan, vervolgens smaken van de marinade laten intrekken en tot slot alleen nog even opwarmen. Aanrader!

Bereidingswijze ketjap-chili spareribs

Snij de ui in plakken en fruit deze aan in de pan. Voeg de knoflookpuree, limoen, limoenblad en sambal toe en blus af met de kippenbouillon, ketjap en chilisaus.
leg de spareribs in de pan en zorg dat ze onder het vocht staan zodat ze gelijkmatig garen. Breng het vocht tegen de kook aan en zet het vuur iets lager zodat de spareribs gaar kunnen worden, dit duurt ongeveer 60 tot 90 minuten.
Wanneer de spareribs gaar zijn mogen ze van het vuur worden gehaald en haal je de spareribs uit de pan.
 
ketjap chili spareribs
 
Kook het resterende vocht in tot ongeveer 50% en giet dit nogmaals over de spare ribs in een braadslee, plaats in de koeling voor een nachtje, de volgende dag zijn de spareribs klaar om op te warmen / af te grillen. Dit kan op de kamado of in de oven op 200 graden.
 
ENJOY!
 
 

Meest gekocht
Iberico Ribfingers Iberico Ribfingers
check-circle Morgen in huis
15,99
Iberico braadworst chorizo
check-circle Morgen in huis
10,99
Black Angus burger - cheddar/jalapeno Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 4,99 4,49