• 9.6
    •  085 - 040 8044
    • Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
    • Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
    • Kies zelf je leverdag

BBQ Spareribs

Dikbevleesde spareribs, ideaal om low & slow te garen op de BBQ.

Lees meer
Land van Herkomst
Nederland
Opslagconditie
Diepvries / Quickfrozen
Beschikbaarheid
Op voorraad
Pas BBQ Spareribs aan

* Verplichte velden

  • Kies zelf je leverdag
  • Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
  • Tijdelijk Gratis verzending 

Productinformatie

Wat zijn spareribs?

Wie kent ze niet? Spareribs zijn de delen van de varkensribben, afkomstig van onder de maag, borst en achter de schouders. Het vlees zit tussen de botjes, lekker om af te kluiven! Deze spareribs zijn dikbevleesd, perfect voor een low&slow garing op de BBQ. Ramvol smaak en heerlijk mals. 

Voedingswaarde van rauwe spareribs per 100 gram

Energie (kJ) 835 Koolhydraten (milligram) 0,1
Energie (kcal) 200 Vitamine B1 (milligram) 0,62
Eiwit (gram) 20,4 Vitamine B6 (milligram) 0,47
Vet (gram) 13 Vitamine B12 (milligram) 0,52
Verzadigde vetzuren (gram) 4,9 Vitamine D (microgram) 0,1
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) 5,5 IJzer (milligram) 0,9
Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram) 1,6 Zink (milligram) 2,84
Transvetzuren (gram) 0 Natrium (milligram) 89
Cholesterol (milligram) 60,6    

Bereidingswijze

Hoe bereid je spareribs?

Spareribs, en dan voornamelijk de rauwe variant, leent zich uitstekend voor een langzame garing. Wil je binnen een paar uur spareribs eten? Kook de spareribs dan in 30 minuten in marinade met een beetje water gaar. 

Tijd genoeg? Oke, kruid dan eerst je spareribs met een dry rub of een marinade. Zorg dat de BBQ een temperatuur heeft tussen de 100 en 150 graden. Leg de spareribs -boven een druipbak, niet boven de kooltjes- met de botjes naar beneden. Ieder half uur smeer je ze in met een bijvoorbeeld appelsap. Na anderhalf uur kan je de spareribs inpakken met aluminiumfolie voor een extra mals stukje vlees. Na een uur in aluminiumfolie pak je ze weer uit en leg je ze nog voor een tijdje terug op ’t rooster. Eindig met een glaze.

Voordeel van niet voorgaren is dat het structuur in ’t vlees mooi blijft en je dus die bite blijft houden. 


Wat vind je van dit product?