Iberico burger met camembert en gegrilde appel

Bereidingswijze

Je ziet ze niet goed op de foto, maar ze zijn erg echt: Iberico burgers. Een keer iets anders dan Black Angus of Rubia Gallega (ook fantastisch natuurlijk!). Een burger van varkensvlees, maar dan niet zomaar varkensvlees, maar van het befaamde Iberico varken. Met waanzinnige marmering en een heerlijk nootachtige smaak. Moet je eigenlijk echt eens geprobeerd hebben. Hieronder een mooi recept van BBQ Junkie, maar ook naturel zijn deze Iberico burgers waanzinnig lekker!

Voorbereiding Iberico burgers

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Haal de burgers uit de koelkast, laat even op kamertemperatuur en bestrooi met versgemalen zwarte peper. Snijd vervolgens de camember in plakken en doe hetzelfde met de appel (vergeet de appel niet te wassen). 

Bereiding Iberico burgers

BBQ op temperatuur? Leg de Iberico burgers op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gril de burgers ongeveer 5 minuutjes. Draai de burgers vervolgens om, leg camembert erop en sluit de BBQ. Gril de burgers nog ongeveer 7 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn en de kaas gesmolten is.

Haal de burgers nu van de BBQ en laat even rusten. Leg intussen de plakjes appel op het rooster en gril 3 minuten aan beide kanten en doe hetzelfde met de opengesneden hamburgerbroodjes.

Besmeer nu de onderkant van de broodjes met mayonaise, leg veldsla erop, daarop de burgers en maak af met de gegrilde appel. Deksel erop en klaar=kees. Easy lunch en zó lekker!

ENJOY!
Bekijk Alle Burgers >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept