Iberico Burger
Wat is een Iberico Burger?
Een Iberico Burger is een hamburger van het übersmaakvolle Spaanse Iberico varken. Een hamburger van mooi varkensvlees is sowieso lekker sappig, maar vanwege het intramusculaire vet waar het Ibérico varken om bekend staat, is een Ibérico burger echt een klasse apart. Mooi doorregen met vet en de nootachtige smaak (vanwege de kilo's eikels die dit varkensras naar binnen werkt) geeft bovendien nog een extra dimensie aan de Iberico burger. Heaven on a bun!
Iberico varkens
Iberico varkens - Cerdo Ibérico - zijn afkomstig uit het zuiden van Spanje. We hebben het hier over één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Iberico varkens leven buiten en eten grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan, maar het écht werk begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de kurk- en steeneiken uit de omgeving vallen. Want juist die eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten de Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. Het vlees van Ibérico varkens is kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico burgers zijn dan ook burgers die je niet dagelijks eet.
Snelle bereidingswijze hamburger
Grillen/bakken: 5 minuten voor rosé [inclusief draaien] in olie, roomboter of ghee
Sous vide: 1 uur op 52C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Iberico Burger
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 75,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Reviews
Wat is een Iberico Burger?
Een Iberico Burger is een hamburger van het übersmaakvolle Spaanse Iberico varken. Een hamburger van mooi varkensvlees is sowieso lekker sappig, maar vanwege het intramusculaire vet waar het Ibérico varken om bekend staat, is een Ibérico burger echt een klasse apart. Mooi doorregen met vet en de nootachtige smaak (vanwege de kilo's eikels die dit varkensras naar binnen werkt) geeft bovendien nog een extra dimensie aan de Iberico burger. Heaven on a bun!
Iberico varkens
Iberico varkens - Cerdo Ibérico - zijn afkomstig uit het zuiden van Spanje. We hebben het hier over één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Iberico varkens leven buiten en eten grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan, maar het écht werk begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de kurk- en steeneiken uit de omgeving vallen. Want juist die eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten de Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. Het vlees van Ibérico varkens is kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico burgers zijn dan ook burgers die je niet dagelijks eet.
Snelle bereidingswijze hamburger
Grillen/bakken: 5 minuten voor rosé [inclusief draaien] in olie, roomboter of ghee
Sous vide: 1 uur op 52C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.