Italiaanse bavette pinwheels

Ingredienten

4 phinwheels
800 gram Bavette
6 tot 8 plakjes Parmaham 
2 eetlepels (verse) pesto
2 eetlepels Parmigiano reggiano flakes
5-8 Zongedroogde tomaatjes
Versgemalen zwarte peper

Benodigdheden

  • BBQ Met deksel
  • Rooster
  • Kernthermometer

Bereidingswijze

Bavette kennen we tegenwoordig allemaal, bavette rollade wint ook aan populariteit maar als je die bavette rollade in plakjes snijdt en dan gaat grillen heb je een fantastische Bavette Pinwheel die niet te versmaden is. Het kost je een klein beetje voorbereiding en je grilt ze in 10 minuutjes klaar.  Snel aan de slag dus, met dit recept van Siebe Grijpma / @BBQmoods

Samenvatting

-       Directe bereiding op de BBQ
-       Voorbereidingstijd 15 minuten
-       Bereidingstijd: 10 minuten

Voorbereiding en vlinderen bavette 

Bereid je Barbecue voor op 210 graden Celsius met een directe opstelling. Maak ook een indirecte zone om je vlees weg te kunnen leggen als het (te) hard gaat aan de buitenkant. Haal de Bavette uit de verpakking en droog met keukenpapier. Vlinder de Bavette met een scherp mes. Vlinderen is het insnijden van de bavette om het oppervlak te verdubbelen. Snij je vlees dus niet helemaal doormidden maar laat het laatste eindje aan elkaar zitten.

 Je hebt nu een mooie grote dunne opengeklapte bavette voor je liggen. Zorg ervoor dat de draad van links naar rechts loopt als 'ie voor je ligt. Zo gaan we hem straks ook als rollade oprollen en dan weet je zeker dat de draad goed is als je er straks plakjes van gaat snijden.

Smeer de bavette in met de verse groene pesto. Leg de plakken parmaham op de groene pesto en bedek het hele oppervlak. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en verdeel over de hele breedte. Voeg de parmigiano reggiano (Parmezaanse Kaas) vlokken toe. Maal wat verse zwarte peper over het hele oppervlak. Voeg naar smaak wat zout toe. Nu gaan we de Bavette oprollen tot een rollade

Bavette pinwheels

We binden er rolladetouw omheen. Gebruik zoveel draadjes rolladetouw als je pinwheels wilt hebben. De ideale dikte is 2 tot 2,5 cm. Snijd de zijkanten mooi recht af met een scherp trancheermes. Als de zijkanten mooi recht zijn dan snijden we mooie plakken/pinwheels door tussen de rollade touwtjes te snijden. Ieder plak heeft dus 1 rollade touwtje eromheen. Ik sneed 4 mooie pinwheels van deze 800 gram Bavette.

Je kunt de pinwheels nu een coating van je favoriete rub meegeven voor wat extra BBQ smaak. Kijk wel uit met rubs met suiker en zout. De Parmezaanse kaas en parmaham voegen al het nodige zout toe en suiker in de rub kan makkelijk verbranden bij het grillen. Ik gebruikte daarom de MOO & OINK rub van No Rubbish, die bevat namelijk geen suiker en geen zout. Ideaal dus!

Bereiding bavette pinwheels

Nu is het tijd om de pinwheels te grillen. Het mooiste is om een Gietijzeren rooster te gebruiken maar RVS gaat uiteraard ook prima. De pinwheels bevatten kaas, ham en pesto dus er kan wat vet of vocht naar beneden druppelen. Leg de pinwheels op het hete rooster en sluit de BBQ. Na 1,5 minuten draai je de pinwheels een kwartslag voor een mooi ruitpatroontje (grill marks). Na nog eens 1,5 minuten draai je ze om. Ook hier herhaal je het draaien na 1,5 minuten voor de perfecte grill marks.

Hou het deksel van de BBQ zoveel mogelijk gesloten. Als je beide zijdes 3 minuten hebt gegrild meet je de kerntemperatuur. Is deze rond de 48 graden Celsius op de dikkere vlees stukken dan haal je ze eraf. Zijn ze nog niet zover dan kun je er voor kiezen om ze nog even op het indirecte deel te laten garen zonder dat ze verbranden.

bavette pinwheels

Bij 48-49 kern haal je de pinwheels van de BBQ en laat je ze een minuut of 7 rusten onder aluminiumfolie. Dan zijn ze klaar om op te dienen.

Serveren Bavette Pinwheels

De pinwheels hoeven verder geen bijzondere aandacht bij het opdienen. Ze zitten boordevol smaak dus sausjes zijn ook niet nodig. Meld je tafelgasten wel dat er nog een touwtje om de pinwheels is gebonden, hiermee voorkom je dat mensen het taai gaan vinden ;-) Serveer de pinwheels met een lekkere Italiaanse Caprese salade of bijvoorbeeld een sinasappel venkel salade. Dit is echt een verrukkelijke smaak explosie en zeker in combinatie met de super malse Bavette een streling voor je tong.

ENJOY!


Meest gekocht
Burgerbun brioche green
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 2,79 2,09
pulled chicken kant&klaar
check-circle Morgen in huis
14,99
Braadworst LIVAR chorizo Chorizo Braadworst LIVAR
check-circle Morgen in huis
8,99