Automatisch Sparen voor Gratis Producten? | Lees Meer

Bavette Black Angus PRIME USA

Hele bavette van certified USA Black Angus.

Lees meer
Pas Bavette Black Angus PRIME USA aan

* Verplichte velden

  • Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • Nog € 75,00 voor GRATIS verzending!
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Bereidingswijze

    Productinformatie

    Hele bavette van certified USA Black Angus.


    Wat is Bavette Black Angus USA?

    De bavette is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund en wordt daarom ook wel vanglap genoemd. Het is ‘mager werkvlees’ dat veel beweging heeft gehad. Het vlees heeft een grove, lange draad, maar daardoor ook een lekkere bite én superveel smaak. Bavette eet je bij voorkeur wel van kwalitatief goede runderen, maar met USA Black Angus zit je hoe dan ook goed. Misschien nog handig om erbij te vermelden dat je dit vlees - vanwege de grove draad - goed haaks op de draad snijdt. Doe je dat niet, dan verandert zelfs een perfect gebakken steak in een schoenzool. Maar van een goed ras, goed bereid en goed gesneden heb je aan bavette echt een smaakbom! 

    Black Angus bavette

    Deze Bavette komt van 100% Black Angus USA. Op Noord-Amerikaanse ranches grazen de Black Angus runderen ruim twee jaar op de meest uitgestrekte weiden (groter dan wij ons ooit kunnen voorstellen). De dieren groeien zorgeloos op en verhuizen na zo'n twee jaar naar een ruime feedlot, waar ze op een 100% natuurlijk graan- of maisdieet worden gezet. Black Angus runderen hebben onmiskenbaar een goed leven gekend en dat goede leven proef je. De smaak en structuur van raszuiver Amerikaans Angus Beef is bijna onweerstaanbaar...

     

    Bereidingswijze

    Een bavette is een veelzijdige steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

    Bavette low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
    Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
    Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
    Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    Rare 52C Medium rare 54C
    Medium 57C
    Rose/Welldone 62C

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 30 minuten

    Reversed sear Bavette(garen & afgrillen)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
    Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
    Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    -Rare 52C (rund, kalf)
    -Medium rare 54C (rund, kalf)
    -Medium 57C (rund, lam, kalf)
    -Rose/welldone 62C (lam)

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

    Bereiding Bavette Sous Vide

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
    Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
    Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
    Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Instelwaarde sous vide stick voor bavette

    Rare: 52C in 3 uur
    Medium/Rare: 54C in 3 uur
    Medium: 57C in 3 uur


    Ingredienten

    100% rundvlees

    Butcher's Notes

    Ben blij dat 'vergeten vleessoorten' als Bavette en Onglet zoveel terrein winnen de laatste tijd. Geheel terecht namelijk! Bavette is weliswaar wat grover dan bijvoorbeeld ossenhaas, maar het heeft megaveel smaak en een lekkere bite. Als ik dit op tafel zet, zijn mensen altijd blij verrast. Echt even een andere steak...


    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan