Bavette Black Angus PRIME USA

Ben blij dat 'vergeten vleessoorten' als Bavette en Onglet zoveel terrein winnen de laatste tijd. Geheel terecht namelijk! Bavette is weliswaar wat grover dan bijvoorbeeld ossenhaas, maar het heeft megaveel smaak en een lekkere bite. Als ik dit op tafel zet, zijn mensen altijd blij verrast. Echt even een andere steak...

Bert-Jan Lantinga

BAVETTE BLACK ANGUS PRIME USA

De bavette van Black Angus Prime uit de Verenigde Staten is een stuk vlees dat draait om smaak, structuur en eenvoud. Het komt uit de vang van het rund en heeft van nature een grovere draad. Dit zorgt voor een stevige beet en een volle, uitgesproken rundsmaak. Bij de juiste bereiding is de bavette verrassend mals en heerlijk sappig. Je grilt of bakt het kort op hoog vuur, laat het even rusten en snijdt het daarna in dunne plakken. Meer heeft het niet nodig.

Wat is Bavette Black Angus USA?

Bavette is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund en wordt daarom ook wel vanglap genoemd. Het is ‘mager werkvlees’ dat veel beweging heeft gehad. Het vlees heeft een grove, lange draad, maar daardoor ook een lekkere bite én superveel smaak. Bavette eet je bij voorkeur wel van kwalitatief goede runderen, maar met USA Black Angus zit je hoe dan ook goed. Misschien nog handig om erbij te vermelden dat je dit vlees - vanwege de grove draad - goed haaks op de draad snijdt. Doe je dat niet, dan verandert zelfs een perfect gebakken steak in een schoenzool. Maar van een goed ras, goed bereid en goed gesneden heb je aan bavette echt een smaakbom! 

Black Angus bavette

Deze Bavette komt van 100% Black Angus USA. Op Noord-Amerikaanse ranches grazen de Black Angus runderen ruim twee jaar op de meest uitgestrekte weiden (groter dan wij ons ooit kunnen voorstellen). De dieren groeien zorgeloos op en verhuizen na zo'n twee jaar naar een ruime feedlot, waar ze op een 100% natuurlijk graan- of maisdieet worden gezet. Black Angus runderen hebben onmiskenbaar een goed leven gekend en dat goede leven proef je. De smaak en structuur van raszuiver Amerikaans Angus Beef is bijna onweerstaanbaar...

BAVETTE ONLINE BESTELLEN?

Je bestelt deze bavette eenvoudig bij The Butchery. Het vlees wordt met de hand gesneden, netjes geportioneerd, vacuüm verpakt en quickfrozen geleverd. Bestel je vóór 11.00 uur, dan bezorgen we het dezelfde avond nog in Nederland en België. Wil je liever op een ander moment laten bezorgen? Geen probleem – je kiest zelf wat het beste uitkomt. Even laten ontdooien, grill aan en genieten maar.

Liever Bavette van een ander ras? De keuze is reuze, dus neem gerust een kijkje in ons assortiment.

 

Een bavette is een veelzijdige steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Bavette low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 30 minuten

Reversed sear Bavette(garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

Bereiding Bavette Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor bavette

Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 706.42
Energie (kcal) 169
Vet (g) 9.7
Verzadigd vet (g) 4.3
Koolhydraten (g) 0
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0
Eiwitten (g) 20.5
Zout (g) 0.08

Bavette Black Angus PRIME USA

Hele bavette van certified USA Black Angus.

check-circle Morgen in huis

+ Smaakmakers

+ 3,99 | 100 gram kruidenboter Toscana
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met Tijm
+ 5,99 | 100 gram Butchery's steak seasoning
+ 10,50 | 354 gram Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 39,99 | 10x Argentijnse rode garnalenspies [80 gram per stuk]
+ 5,99 | 4x gratintaartje tomaat mozzarella [100 gram per stuk]
+ 9,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Mobile Image

Ben blij dat 'vergeten vleessoorten' als Bavette en Onglet zoveel terrein winnen de laatste tijd. Geheel terecht namelijk! Bavette is weliswaar wat grover dan bijvoorbeeld ossenhaas, maar het heeft megaveel smaak en een lekkere bite. Als ik dit op tafel zet, zijn mensen altijd blij verrast. Echt even een andere steak...

Bert-Jan Lantinga

Hele bavette van certified USA Black Angus.

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Morgen in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Morgen in huis
Seasalt flakes
3,99
check-circle Morgen in huis

Altijd handig bij steaks

Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm
15,99
check-circle Morgen in huis
Bge Houtskool Dutch Bge Houtskool Dutch
18,95
check-circle Morgen in huis
Aanmaakblokjes
17,95
check-circle Morgen in huis
Smoking Chunks Oak Keij
9,95
check-circle Morgen in huis

Bijpassende recepten

Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Meest gekocht
Iberico braadworst chorizo
check-circle Morgen in huis
10,99
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 4,99 4,49
gepaneerde schnitzel livar Gepaneerde schnitzel LIVAR
check-circle Morgen in huis
5,99