Klassiek broodje hamburger

Ingredienten

4 broodjes hamburgers
4 Black Angus burgers
4 Brioche broodjes
8 plakjes Cheddar kaas
Klontje boter (voor het toasten van de broodjes)
Zelfgemaakte burgersaus
IJsberg sla
1 grote Vleestomaat
Ui
Augurk plakjes
Hamburgersaus
4 eetlepels Mayonaise
1 eetlepel Ketchup
1 theelepel Kashmiri chili
1/2 theelepe Kerrie
Worcestersaus
Peper
Gesnipperde augurk

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Grill rooster (Gietijzer of RVS)
  • Optioneel kernthermometer

Bereidingswijze

Wij zijn dol op hamburger en maken ze in alle soorten en maten. Kan niet gek genoeg, want met burgers kun je fantastisch foodpairen. Maar soms moet je óók even een pas op de plaats maken en het origineel eren. Dat deed Siebe Grijpma van @bbqmoods voor ons. Dit is zijn basisrecept voor een heerlijke broodje hamburger, met ingrediënten die we allemaal kennen. Als je ingrediënten van goede kwaliteit gebruikt zet je echt iets super lekkers op tafel.

Samenvatting recept broodje hamburger

  • Directe bereiding
  • Dome temperatuur 210 graden Celsius
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Bereidingstijd: 15 minuten

Voorbereiding broodje hamburger

  • Snij de ijsberg sla in hele dunne reepjes
  • Snij de ui in hele dunne ringen
  • Snij de vleestomaat in tenminste 4 dikke plakken
  • Hamburgersaus maken

Dan nu een vrij essentieel onderdeel van een broodje hamburger: de klassieke hamburgersaus. Meng 4 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup, een theelepel chilipoeder (ik gebruikte Kashmiri chili, maar 'gewone' chilipeper is ook helemaal prima), een theelepel kerrie en peper naar smaak. Snipper vervolgens een plak augurk zo fijn mogelijk en roer die door je saus. Breng op smaak met wat worcester saus. Dit is een heerlijke en makkelijke hamburgersaus die je burger straks afmaakt.

Bereiding broodje hamburger

Als je BBQ op temperatuur is, grill je de burgers kort aan beide kanten. Ik probeer altijd een mooi ruitpatroontje te maken, maar met de gesmolten kaas er straks overheen zie je dat niet echt meer terug. Ik gebruikte USDA Prime Black Angus burgers en die vind ik het lekkerst als ze een medium cuisson hebben. Beetje roze maakt ze echt lekkerder. Zorg er dus voor dat je ze niet te ver doorgaart. Toast ondertussen je Brioche broodjes tot ze een mooi goudbruin kleurtje op het snijvlak hebben. Dit kun je op de BBQ, maar ook in een pan doen met wat boter of olijfolie. Het snijvlak van je broodjes wordt zo lekker krokant en is beter bestand tegen de saus die we er straks op gaan doen.

Als de kerntemperatuur van je burgers zo rond de 45 graden is leg je op iedere burger 2 plakjes cheddar kaas en sluit je BBQ weer. Je laat de kaas smelten en als deze na een minuutje of 2 gesmolten (en je kerntemperatuur van de burgers richting de 50 graden Celsius) is gaan we de burger bouwen.

broodje hamburger

Broodje Hamburger bouwen

1.     Leg de onderkant van het broodje voor je
2.     Smeer er een eetlepel burgersaus op
3.     Leg er een handje ijsbersla op
4.     Leg er wat uienringen op
5.     Leg er een grote plak vleestomaat op
6.     Leg de burger met cheddar kaas op de tomaat
7.     Leg een plakje augurk op je burger
8.     Doe nog een halve eetlepel burgersaus op de augurk
9.     Plaats de bovenkant van het brioche broodje

ENJOY!


Meest gekocht
Kruidenboter Cafe de Paris Kruidenboter Cafe de Paris
check-circle Morgen in huis
3,99
Iberico Ribfingers Iberico Ribfingers
check-circle Morgen in huis
13,59
gepaneerde schnitzel livar Gepaneerde schnitzel LIVAR
check-circle Morgen in huis
5,99