Koreaans gemarineerde outside skirt steak

Bereidingswijze

Skirt steak komt van het middenrif van het rund en staat niet zo zeer bekend om zijn malsheid, maar is met recht een smaakbom met bite. Het vlees heeft een grove structuur, maar zit dus rammetje vol smaak. Mits je kiest voor een kwalitatief vleesras, anders kom je hier simpelweg niet mee weg. Black Angus of Wagyu bijvoorbeeld... Oprecht het proberen waard! BBQ Junkie maakte dit recept met Outside skirt, een dunne steak met een robuuste smaak. Dit vlees staat ook wel bekend als fajita beef, want - je raadt het al - wordt veel gebruikt in Mexican food.

Voorbereiding outside skirt steak

Dit outsite skirt recept begint met de marinade. De skirt steak mag 2 uurtjes marineren, dus begin op tijd met de voorbereidingen. Marineer je vlees niet te lang, want door de ananas in de marinade ‘gaart’ je vlees  tijdens het marineren.

Neem voor de marinade de keukenmachine. Doe hier de teentjes knoflook in. Snijd de sjalot, gember en ananas in grove stukken en doe ook in de keukenmachine. Voeg vervolgens de basterdsuiker, gochujang, sesamolie en sojasaus toe en draai het geheel tot een vrij gladde marinade.

Giet de marinade in een ziplock zak. Snijd de skirt steak in 2 of 3 gelijke delen en doe bij de marinade in de zak. Sluit de zak vervolgens luchtvrij af en zorg ervoor dat de marinade rondom het vlees zit. Leg de zak met het vlees in de koeling en laat 2 uur marineren.

Outside skirt steak op de BBQ

Ben je zo’n 1,5 uur onderweg met marineren? Steek dan de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden. Idealiter grill je de outside skirt steak op een gietijzeren rooster, maar dat is geen vereiste.

Is de BBQ op temperatuur en heeft het vlees lang genoeg gemarineerd? Neem dan een stuk keukenpapier en druppel hier de zonnebloemolie op. Gebruik de olie om je rooster even in te vetten, zodat het vlees minder plakt.

Nu mag de Koreaans gemarineerde outside skirt steak op het rooster. Grill de steaks 3 minuten per kant en meet de kerntemperatuur voor de perfecte garing. Haal het vlees bij een kerntemperatuur van 52 graden van de BBQ voor een medium rare resultaat.

Laat het vlees nu op een snijplank 5 minuten rusten en snijd de skirt steak vervolgens aan. Let er hierbij op dat je het vlees op de draad snijdt. Altijd belangrijk, maar in het bijzonder bij vlees met een grove draad! 

ENJOY!
Bekijk alle skirt steaks >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept