Meloen met rauwe ham

Ingredienten

10 stuks
Halve Galia meloen
10 plakjes Rauwe ham, serrano of parma
1 handje Verse basilicum
Snuf Zwarte peper
1 Limoen

Ontdek een perfecte combinatie van zoet en zout in dit eenvoudige recept voor meloen met rauwe ham. Sappige stukjes rijpe meloen worden omhuld door dunne, smaakvolle plakjes rauwe ham, waardoor een verfrissend en heerlijk hapje ontstaat. Proef de harmonie tussen de zoetheid van de meloen en de zoute smaak van de ham, met een vleugje verse basilicum en zwarte peper. Ideaal als voorgerecht, snack of onderdeel van een smakelijke tapasplank. 

Bereiding meloen met ham:

  1. Snijd de rijpe meloen in parten, haal de schil eraf en ontdoe de meloen van z'n pitjes.
  2. Schep bolletjes met een bollenknijper van de meloen of snijd de meloen aan stukjes en besprenkel de meloen met meloensap.
  3. Je kunt de meloen nu omwikkelen met rauwe ham. Je kunt ook een plakje ham op de meloen draperen en hier een stokje door prikken. 
  4. Leg de meloen met de rauwe ham op een serveerschaal, breng op smaak met een snufje zwarte peper en garneer af met basilicum blaadjes.
  5. Serveer direct of bewaar enkele dagen afgedekt in de koelkast.

Enjoy!


Meest gekocht
Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USDA Prime
check-circle Maandag in huis
Normale prijs 18,89 17,00
Black Angus burger - cheddar/jalapeno Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Maandag in huis
4,99
Varkenshaas sate LIVAR
check-circle Maandag in huis
11,99
Laden...