Moink Burgers met homemade Coleslaw van BBQ Junkie

Bereidingswijze

Een beetje fanatiek BBQ'er weet: moink balls zijn een ding in BBQ-land. Een combinatie van gehaktballetjes, gerookt ontbijtspek en BBQ saus is natuurlijk ook heel fijn. Op social media zie je ze dan ook in alle soorten en maten voorbij komen. BBQ Junkie maakte er een variant op: de MOINK burger. Same same, but different, op een hamburgerbroodje met klassieke zelfgemaakte coleslaw. Klinkt goed, niet?

Bereiding Coleslaw

Begin met de coleslaw, zodat de dressing lekker in de kool en wortel kan trekken. Meng in een kom de mayonaise, crème fraîche, appelciderazijn, mosterd, honing, mosterdpoeder en peterselie door elkaar tot een dressing en zet deze apart.

 Snijd of rasp vervolgens de rode kool, witte kool en de wortels julienne en doe in een kom. Voeg de dressing toe en meng alles goed door elkaar tot een kleurrijke coleslaw en zet deze weg in de koeling. 

(BBQ) Voorbereiding

Tijd om de barbecue aan te steken! Ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.

Neem een grote kom en meng hierin het gehakt, ei, de melk, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, peper, zout en paneermeel. Kneed even goed en maak vervolgens 4 gelijke burgers van je gehakt. Strooi de helft van de rub vast over de burgers en doe hetzelfde aan de andere kant van de burgers, zodat ze rondom bedekt zijn met BBQ rub. Wikkel de burgers vervolgens in met de plakken bacon. Houd ongeveer 4 plakken per burger aan. 

MOINK Burgers op de BBQ

BBQ op temperatuur? Voeg dan het rookhout toe en leg de MOINK burgers op het BBQ rooster. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de burgers zo'n 45 minuten. Bestrijk de burgers hierna rondom met BBQ saus en sluit de BBQ nogmaals met de deksel. Laat de burgers nog 15 minuten doorgaren, terwijl de BBQ saus een beetje karameliseert.

Pak in de tussentijd je hamburgerbroodjes er bij. Snijd open en rooster ze een paar minuutjes mee op het indirecte deel van de BBQ. Direct boven de brandende kolen is een half minuutje waarschijnlijk al genoeg.

Beleg de onderkant van de geroosterde broodjes nu royaal met coleslaw en leg daar de MOINK Burgers bovenop. 'Deksel' van de broodjes erop en klaar is je gerecht. Beetje coleslaw op het bord erbij en je kunt een ware klassieker serveren!

 ENJOY!
Bekijk Alle gehakt >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept