Mummy fingers

Ingredienten

1 streng Spareribs, in stukken gesneden
750 ml Cola
4 eetlepels Ketjap manis
16 plakjes Spek
250 gram Gehakt voor de vingertoppen
Handje Pinda's voor de nagels
Rokerige BBQ-saus
Satéprikkers

Bereidingswijze

Wij zijn dol op themafeestjes en juichen het natuurlijk toe dat Halloween steeds populairder wordt in Nederland. Hoe leuk dan, als Robert van @vurigekolen met deze creepy creatie aan komt? Mummy fingers van spareribs, nog superlekker ook! Waanzinnig gerecht om te serveren aan je gasten op Halloween en als er toevallig ook kids aan tafel zitten, heb je 

Zo maak je mummy fingers 

Doe de spareribs in de Dutch oven en giet de cola en ketjap manis erbij. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur laag zodra het kookt en laat 1 uur sudderen met de deksel op de pan, tot het vlees zich terugtrekt en je de botjes gaat zien. Haal de spareribs eruit en laat ze iets afkoelen.
 
Trim het vlees indien gewenst voor een betere presentatie en snijd de botjes verder bloot als dat nodig is. Vorm ovale vingertoppen van het gehakt en druk een pinda in elk voor de nagel.
 
Plaats de gehaktvingertop op de sparerib en wikkel het geheel in een plakje spek. Laat de pinda (nagel) zichtbaar.
Bevestig de gehaktvingertop met een satéprikker, als dat nodig is. Verwijder de prikkers op het einde.
 
Verwarm de BBQ voor indirect grillen op ongeveer 180°C.
Leg de mummyfingers op het indirecte gedeelte van de BBQ. Lak ze af met de BBQ-saus en grill ze 15-20 minuten, tot het spek knapperig is en de vingertoppen goed gaar zijn.
 
mummy fingers
 
ENJOY!

Meest gekocht
Kipdijfilet Scharrel Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
8,99
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12 Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
50,99
LIVAR rookworst
check-circle Vanavond in huis
4,99