North Carolina pulled pork

Bereidingswijze

In Nederland is “echte” BBQ nog wat minder ver gevorderd dan in de States en als wij denken aan pulled pork dan is het vaak gestoofd varken met bruine suiker en een dikke stroperige BBQ saus bovenop. Zeker niet verkeerd, maar in Carolina garen zij whole hogs, en gebruiken zij geen BBQ sauce op suikerbasis maar een “mopping sauce”. Nu zeg ik niet dat dit de enige manier is natuurlijk, maar het zéker eens het proberen waard! Verandering van spijs doet eten immers. 
 
De mop saus word elk half uur over het vlees heen gedweild als het ware en dit karameliseert het vlees met de tijd. Resultaat? Een superjuicy pulled pork, waar je écht je vingers bij aflikt!

Bereidingswijze North Carolina Pulled Pork

  • Snijd het vet kruislings in dat bovenop de Boston Butt zit. Dit helpt het vet smelten.
  • Wrijf het vlees volledig in met mosterd om te zorgen dat de rub plakt en bedek dan volledig in een BBQ rub naar keuze.
  • Plaats op de BBQ of smoker
  • Meng de rest van de ingredienten samen om de mop sauce te maken. Bedruip de pork butt de eerste 2 uur niet en vanaf dan elke 30 minuten totdat het stuk vlees gaar is en een kerntemperatuur heeft bereikt van zo'n 95C.
  • De azijnsaus zal gigantisch veel smaak en kleur afgeven aan het vlees en zorgt bovendien voor karamelisatie. Normaal wordt een pork butt halverwege ingewikkeld in folie of butcher paper maar zo doen ze dat niet in North Carolina, dus dan doen wij dat deze keer ook niet!
  • Het idee is zoveel mogelijk smoke smaak, en een zesty en licht spicy saus om de pork echt tot leven te brengen. Vergeet niet de Boston butt minimaal een uur te laten rusten.

ENJOY!
Bekijk alle pulled pork >>

 

 

 

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept